Η παρ' ολίγον τραγωδία, ο πιλότος και το πρωτάθλημα του '61

Ο πιλότος και σωστικά μέσα γλύτωσαν τους πράσινους ποδοσφαιριστές και τον Γκέιμ, οι οποίοι στη συνέχεια νίκησαν τον Άρη και κατέκτησαν το πρωτάθλημα...

Δύο ανεπιτυχείς προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν ήταν ικανές να στερήσουν από τον Παναθηναϊκό τη μεγάλη νίκη εναντίον του Άρη με 3-0, η οποία χάρισε στο Τριφύλλι τον τίτλο του πρωταθλητή τη σεζόν 1960-61.

Ένα ξαφνικό πρόβλημα στη λειτουργία προσγείωσης και συγκεκριμένα στο σύστημα των τροχών έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο την αποστολή
του Τριφυλλιού. Τα σωστικά μέσα πήραν θέση στον αεροδιάδρομο και χρειάστηκε η εμπειρία του πιλότου για να μπορέσει να προσγειωθεί το αεροπλάνο και να κατέβουν σώοι οι παίχτες.

Δεν υπήρχε όμως χρόνος για πανηγύρια και χαρές. Οι παίχτες του Παναθηναϊκού είχαν συγκεκριμένο λόγο που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη. Να κερδίσουν τον Άρη και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Όπερ και εγένετο.

Το χρονόμετρο έδειχνε στο 3ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου όταν μετά από συνδυασμό εξαιρετικής ομορφιάς και έμπνευσης των «πράσινων» άσσων, η μπάλα κατέληξε στον Θεοφάνη, ο οποίος με δυνατό και τεχνικό σουτ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.

Ακολούθησαν δύο γκολ του μεγάλου σκόρερ της εποχής Βαγγέλη Πανάκη και τα πανηγύρια ξεκίνησαν για τα καλά. Από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η οποία είχε «πρασινίσει» από τους πολυάριθμους φιλάθλους που ακολούθησαν τον Παναθηναϊκό, μέχρι την Αθήνα και όλες τις ελληνικές πόλεις, τα γλέντια είχαν φουντώσει. Η νίκη επί του Άρη έδωσε τέλος σε 6 χρόνια αποχής από τους τίτλους και σηματοδότησε μία νέα εποχή γεμάτη επιτυχίες.
ACHAEAN GENERATION
Keywords
Τυχαία Θέματα