Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την ΑΜΚ και τα αναπάντητα ερωτήματα...


Παρουσιάζοντας το πλάνο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος είχε προβάλλει το θέμα της διαφάνειας. Εκτοτε όμως, κύλισε αρκετό νερό στο Παναθηναϊκό… αυλάκι και όσον αφορά στα οικονομικά του συλλόγου υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
με ανακοίνωσή της αποκάλυψε το ένα κομμάτι της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου:

Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 17-08-2012 και ολοκληρώθηκε στις 30-09- 2012, καλύφθηκε μερικώς με την καταβολή συνολικού ποσού 2.498.859,30 Ευρώ και την έκδοση 8.329.531 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ η κάθε μία.

Μετά την ανωτέρω αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 9.638.811,00 Ευρώ και διαιρείται σε 32.129.370 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ η κάθε μία.

Η ημερομηνία παράδοσης των νέων μετοχών στους δικαιούχους θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας.
Το πρώτο ερωτηματικό έχει να κάνει με το ποσό που μπήκε από πλευράς Παναθηναϊκής Συμμαχίας, το οποίο με πρόχειρους υπολογισμούς (αφού δεν αναφέρονται λεπτομέρειες στην ανακοίνωση) είναι πιο μικρό από το ποσό που φέρεται να έχει συγκεντρωθεί και το οποίο εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Συμμαχίας. Μιας και το ποσό «ταιριάζει» κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι πρόκειται για τη χορηγία 300.000 ευρώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη, το οποίο φυσικά αφού είναι χορηγία δεν θα μπορούσε να μπει στην ΑΜΚ, ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν.

Επιπλέον ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα ποιος ή ποιοί έβαλαν το 1,1 εκατ. ευρώ στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, ενώ κατά δεύτερο λόγο καλό θα ήταν να αναφερθούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα