ΕμπόλΕΜΥ ζώνη: Επιτακτική ανάγκη να μετουσιωθούν τα λόγια σε πράξεις!

Η διοίκηση έχει τη βούληση να κρατήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ψηλά
Για να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή του άρθρου, η ήττα δεν αυτή καθαυτή επιλήψιμη. Άλλωστε προήλθε από μία ομάδα με αξιόλογες μονάδες σε εκτός έδρας παιχνίδι με καυτή, αλλά φίλαθλη, ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Αυτό που προβληματίζει είναι η μη ανταγωνιστικότητα του Παναθηναϊκού απέναντι σε μία εξίσου νέα ομάδα, η ήττα με κάτω τα χέρια, η ανικανότητα αντίδρασης και
το προβλέψιμο μπάσκετ που ξετυλίγεται στο παρκέ.

Η διαφορά θα μπορούσε να φθάσει σε ταπεινωτικά, για το μέγεθος του συλλόγου, επίπεδα, αν η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν είχε κατεβάσει ταχύτητα το τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα και δε λειτουργούσε το σύστημα αυτοσυντήρησης των παιχτών. Σε έναν όμιλο που οι ισοβαθμίες και οι διαφορές μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, ο Αργύρης Πεδουλάκης έβλεπε την ομάδα να μην μπορεί να αντιδράσει στο σφυροκόπημα των «κιτρινόμαυρων» και τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 19 πόντους. Ατομικές προσπάθειες των παιχτών του Τριφυλλιού και άναρχο μπάσκετ στα τελευταία λεπτά, έληξαν το παιχνίδι με το «τιμητικό» βάσει εικόνας σκορ 73-64.

Ο Παναθηναϊκός της τελευταίας 15ετίας έχει μάθει μπάσκετ όχι μόνο στους οπαδούς του, αλλά σε όλους τους έλληνες και ευρωπαίους φιλάθλους. Είναι οφθαλμοφανές, λοιπόν, πως το Τριφύλλι πάσχει στον τομέα της δημιουργίας. Πέραν του Δημήτρη Διαμαντίδη, δεν υπάρχει άλλος παίχτης που να μπορεί να «διαβάσει» τα μις ματς, που να μπορεί να παίξει πικ εν ρολ, που να δώσει ασσίστ. Και στο χθεσινό παιχνίδι, ο Πιανιτζιάνι είχε κλειδώσει καλά τα μαρκαρίσματα και τις αλληλοβοήθειες, δεν έδωσε περιθώρια δημιουργίας στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και το αποτέλεσμα καθρεφτίστηκε στο παρκέ.

Και μετά βεβαιότητας είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν μπορεί να παίζει με ένεση στο παιχνίδι και να αγωνίζεται για 17 συναπτά λεπτά, χωρίς να πάρει ανάσα (35:01 συνολικά)! Είναι απάνθρωπο και επικίνδυνο. Ο κορυφαίος ευρωπαίος γκαρντ σε αυτήν την ηλικία έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο συμμετοχής της καριέρας του και είναι προφανές ότι δε θα αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς. Και κανείς δε θέλει να φανταστεί έναν Παναθηναϊκό χωρίς τον τεράστιο αρχηγό του.

Επίσης, το μπάσκετ που παίζει η ομάδα έχει καταστεί μονοδιάστατο. Όλοι ψάχνουν να βρουν τον Σχορτσιανίτη όταν βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει παρουσιάσει βελτίωση στο κομμάτι των ελευθέρων βολών, αφού σταματιέται δύσκολα. Θυμίζει ποδόσφαιρο που όλοι κάνουν σέντρες για να βρουν το κεφάλι του «ψηλού».

Αλλά η προβλέψιμη αυτή δημιουργία οδηγεί τους αντίπαλους προπονητές να δίνουν βοήθεια στον σέντερ τους και να φέρνουν και παίχτη μπροστά από τον Σοφοκλή, δυσχεραίνοντας την κίνησή του και την πρόσβασή του στο καλάθι. Χθες, είχε 4 ασσίστ, 2 λάθη και 7/10 βολές, 7 ριμπάουντ και αξιολόγηση 14. Ο ίδιος παρότι δεν πέτυχε κάποιο καλάθι προσπαθεί να βρει την πάσα όταν δέχεται βοήθεια και αυτό πρέπει
Keywords
Τυχαία Θέματα