«Διαγραφή του Καμίνη από τη ΄Συμμαχία»

Να διαγραφεί ο Γιώργος Καμίνης από τη 'Συμμαχία ζητάει το Παναθηναϊκό Κίνημα, και το GreenZone θυμάται τι προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου.

Πριν από έναν μήνα το GreenZone είχε δημοσιεύσει άρθρο το οποίο στηριζόταν στο καταστατικό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και, επαγωγικά, κατέληγε στο συμπέρασμα πως έπρεπε να τεθεί ζήτημα επιβολής ποινής στο ιδρυτικό στέλεχος του Σωματείου (και δήμαρχο της Αθήνας) Γιώργο Καμίνη.

Όσο η ειδησεογραφία εξελίσσεται τόσο επιβεβαιώνονται όσοι ισχυρίζονται πως ο ρόλος του κ. Καμίνη στα παναθηναϊκά δρώμενα ίσως
να μην είναι προς όφελος του Τριφυλλιού. Αποκορύφωμα το έγγραφο που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το 'Κίνημα, το οποίο απεστάλη από το γραφείο του προς το ΥΠΕΚΑ, τον ΟΡΣΑ και τον Ερασιτέχνη. Μέσω του εγγράφου, ευθέως αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου και ευθέως υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν αποτελεί φορέα υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης! (Διαβάστε εδώ το έγγραφο)

Θυμίζουμε τι δήλωσαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο GreenZone οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού Κινήματος:

«Ο κ. Καμίνης είναι, πιθανώς και ο πρώτος, δήμαρχος Αθηναίων, που με επίσημα έγγραφα αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου! Είμαστε αντίθετοι με την παραμονή του στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" και έχουμε ήδη ζητήσει, διά του εκπροσώπου μας σ’ αυτήν, τη διαγραφή του. Περιμένουμε απάντηση…».

(Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη)

Επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως, να υπενθυμίσουμε, ορισμένα άρθρα και παραγράφους του καταστατικού της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Πρώτα όμως ας καταγράψουμε ορισμένα δεδομένα:

1. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δήλωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλαδή σε ανοιχτή προς τους φιλάθλους Γενική Συνέλευση, πως «ο Δήμος Αθηναίων εχθρεύεται τον Παναθηναϊκό»!

2. Ο Δήμος Αθηναίων επιθυμεί να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση. Επιθυμεί δηλαδή να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος για να πάρει ο Ερασιτέχνης εγκαταστάσεις στο Βοτανικό που ΔΕΝ ικανοποιούν το μέγεθος και την Ιστορία του (ακόμα και αυτές οι λειψές εγκαταστάσεις, βάσει των τελευταίων εξελίξεων, φαίνεται πως δεν είναι εξασφαλισμένες), και η ΠΑΕ ένα γήπεδο (εάν βρεθεί χρηματοδότης) για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά κατά πόσο θα είναι αντάξιο της δυναμικής και της Ιστορίας του Παναθηναϊκού (έως 40.000 θέσεων). Ένα γήπεδο που για το χρησιμοποιεί το Τριφύλλι θα πληρώνει ενοίκια!

3. Ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης είχε χαρακτηρίσει ως «σκουπιδότοπο» και ως «την πλέον υποβαθμισμένη περιοχή» τον Ελαιώνα. Είχε δηλώσει πως με τη Διπλή Ανάπλαση η περιοχή θα αναβαθμιζόταν. Τελικά επέλεξε να δημιουργήσει εκεί τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων!

4. Ο κ. Καμίνης αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου. Και το κάνει, μάλιστα, επίσημα, μέσω εγγράφου, στο οποίο υπογραμμίζει πως ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν είναι φορέας υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης!

Ορισμένα άρθρα και παράγραφοι του καταστατικού της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:

1. Σκοπός του Σωματείου:

Σύμφωνα με το άρθρο 2.1.4. σκοπός της ‘Συμμαχίας είναι «η ενθάρρυνση των οργάνων διοίκησης του ΠΑΟ στη λήψη αποφάσεων, οι οποίες να συνυπολογίζουν τις προσδοκίες των φίλων του ΠΑΟ και της τοπικής κοινωνίας».

Ακόμα, σκοπός του Σωματείου, βάσει του άρθρου 2.1.5 είναι «η υποστήριξη εν γένει όλων των αθλημάτων –και των ερασιτεχνικών- που δραστηριοποιούνται υπό το έμβλημα του Π.Α.Ο.».

Κρατάμε ακόμα και το άρθρο υπ’ αριθμόν 2.1.8, σύμφωνα με το οποίο σκοπός της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είναι «η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού μέσα στην κοινωνία».

2. Μέσα Επίτευξης Σκοπών του Σωματείου

Ας δούμε τι αναγράφεται στο άρθρο 3.2 του καταστατικού:

«Οι δραστηριότητες του Σωματείου πραγματοποιούνται και διεξάγονται προς όφελος της ομάδας του Π.Α.Ο., των φιλάθλων και της κοινωνίας και όχι για το κέρδος των μελών του».

3. Ιδρυτικά μέλη

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Ιδρυτικών μελών της ‘Συμμαχίας;

Άρθρο 9.1
«Ιδρυτικά μέλη (ή Ιδρυτές) είναι αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα της σύστασης του Σωματείου και έχουν συνυπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό».

Άρθρο 9.2
«Τα Ιδρυτικά μέλη είναι τακτικά μέλη και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα τακτικά μέλη».

4. Λόγοι διαγραφής μελών

Βάσει καταστατικού, σύμφωνα με το άρθρο 12.1.2, μέλος του Σωματείου διαγράφεται έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. «εάν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει την ποινή της διαγραφής, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 15 του παρόντος».

Τι γράφει λοιπόν στο άρθρο 15;

5. Πειθαρχικά παραπτώματα και κυρώσεις

Σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, βάσει του άρθρου 15.1.2. «κάθε παραβίαση του Καταστατικού, των εσωτερικών κανονισμών, των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, του Δ.Σ., ή η παρεμπόδιση της εφαρμογής τους».

Ακόμα, πειθαρχικό παράπτωμα βάσει του άρθρου 15.1.3. είναι «κάθε πράξη ή παράλειψη, αντίθετη προς τους σκοπούς ή τα συμφέροντα του Σωματείου».

Εστιάζουμε με ενδιαφέρον, επίσης, στο άρθρο 15.1.5, σύμφωνα με το οποίο θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα «κάθε ενέργεια, που αποβλέπει στη χρησιμοποίηση του Σωματείου για πολιτικούς σκοπούς ή τείνει να εισάγει διαφοροποιήσεις ή αξιολογήσεις των μελών του με βάση πολιτικά κριτήρια».

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με το κατά πόσο είναι ορθό που δεν έχει υποβληθεί (μέχρι στιγμής) στον Γιώργο Καμίνη ουδεμία από τις πειθαρχικές ποινές. Αυτές είναι (άρθρο 15.2) η γραπτή παρατήρηση, η γραπτή επίπληξη, το πρόστιμο, η στέρηση μέρους ή όλων των δικαιωμάτων του μέλους μέχρι 24 μηνών ή ακόμα και η ΔΙΑΓΡΑΦΗ του.
Keywords
Τυχαία Θέματα