Αν θες έναν παίκτη…

Η διοίκηση της Κατάνια βγάζει στη σέντρα την «Τρόικα» του Παναθηναϊκού και διδάσκει τι πρέπει να κάνει μία ομάδα αν επιθυμεί έναν παίκτη…
Είναι πολύ απλά τα πράγματα που πρέπει να κάνει μία ομάδα αν δεν θέλει να χάσει έναν παίκτη. Όχι έναν απλό ποδοσφαιριστή, αλλά έναν αστέρα παγκόσμιου βεληνεκούς, είδωλο για την κερκίδα.

Πρώτα απ’ όλα τον προσεγγίζει με αγάπη και όχι με ψυχρά μαθηματικά. Του εξηγεί πως θα στηριχθεί μελλοντικά πάνω του – μετά την ανάρρωσή του στην περίπτωση του Σεμπάστιαν
Λέτο.

Του δίνει να καταλάβει πόσο απαραίτητος είναι στην ομάδα, πως στο πρόσωπό του βλέπουν τον ηγέτη που θα δοξαστεί (ξανά) από τους φιλάθλους, του εξηγούν πως υπάρχει ΠΛΑΝΟ για το μέλλον και πως στόχος είναι παρέα να φτάσουν (ξανά) σε μεγάλες επιτυχίες.

Ό,τι έκανε μία μικρομεσαία ιταλική ομάδα, η Κατάνια, στην περίπτωση του Λέτο. Του εξήγησαν πως πιστεύουν στο πρόσωπό του, πως θεωρούν πως έχει όλα τα χαρίσματα για να αναδειχθεί ηγέτης τους και του προσέφεραν τέσσερα χρόνια συμβόλαιο.

Για να είναι η ιταλική ομάδα σίγουρη πως δεν θα πετάξει χρήματα στον «αέρα» αλλά και για να αισθάνεται «εξασφαλισμένος» ο «Σέμπα», του πρότειναν βασικές αποδοχές, με υψηλά όμως μπόνους.

Αντιθέτως, η διοίκηση του ΔΝΤ του Παναθηναϊκού που στην ουσία εφαρμόζει στην ομάδα ένα «πράσινο μνημόνιο», έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην θέλει ο παικταράς ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να παραμείνει με το Τριφύλλι στο στήθος.

Το κεφάλαιο Λέτο δεν απλώς αγωνιστικό

Πρόκειται για έναν παίκτη είδωλο. Για έναν ποδοσφαιριστή που λατρεύτηκε. Για έναν αστέρα που κόντρα σε όλους και σε όλα, είχε πάρει στους ώμους του τον Παναθηναϊκό και παραλίγο να σήκωνε μόνος του το πρωτάθλημα του 2011-12 μέχρι και τον τραυματισμό του (τραγικά τα λάθη -σύμφωνα με ειδικούς του χώρου- από το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού). Πρόκειται για έναν παίκτη που συνέβαλε τα μέγιστα τη χρονιά του νταμπλ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πρόκειται για έναν αθλητή που φέρνει κόσμο στο γήπεδο. Που χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους στην κερκίδα. Που προσελκύει μικρά παιδιά στο να γίνουν Παναθηναϊκοί. Που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως «κράχτης» της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Γιατί αν αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο λόγος που απέτυχε παταγωδώς το πείραμα του Σωματείου, η πρώτη και κύρια αιτία είναι πως δεν έδωσε ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Οι φίλαθλοι έχουν μπουχτίσει με το ΔΝΤ που τους κατασπαράζει την προσωπική τους ζωή. Δεν αντέχουν ένα νέο ΔΝΤ στη μεγάλη τους αγάπη, τον Παναθηναϊκό.

Ο Λέτο έφυγε για πολλούς λόγους. Πολλοί προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο πως αποχώρησε για να έρθει ο… Καζιγιάμα. Άλλοι ισχυρίζονται πως αποτελεί παρελθόν γιατί δεν άντεχε το συμβόλαιό του η ΠΑΕ (το αντέχει… η Κατάνια). Εμείς θα προσθέσουμε πως έφυγε και γιατί ήταν ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ σε μία μικρή –αλλά όπως φαίνεται ισχυρή- μερίδα (δήθεν) Παναθηναϊκών που ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ό,τι τους θυμίζει τα χρόνια της πολυμετοχικότητας. Όπως -για τον έναν ή τον άλλο λόγο- έφυγαν ΟΛΟΙ οι παίκτες που θυμίζουν εκείνα τα χρόνια (Σισέ, Ζιλμπέρτο, Νίνης, Σιμάο, Κλέιτον, Λέτο).

Καλή ανάρρωση παικταρά και να είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές μαγείας που μας χάρισες, ούτε όλους όσοι πολέμησαν τα «χρόνια του χαμόγελου».
Keywords
Τυχαία Θέματα