Αν ο Βαρδινογιάννης είχε δεχτεί…

«Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, αν αναλάβεις την "καραμέλα της ΓΗΠΕΛ"». Ο Τζίγγερ δεν ανέλαβε ποτέ την «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ». Αντιθέτως...
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ως απάντηση στο «παρκάρισμα» των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος του Παναθηναϊκού έκανε ξεκάθαρη πρόταση για ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ, με τιμή μετοχής 0,33
ευρώ, την οποία θα φρόντιζε ο ίδιος να καλυφθεί, θέτοντας όμως συγκεκριμένους όρους.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Βγενόπουλος έφερνε στην επιφάνεια το «αγκάθι» ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις με τρίτους που μπορεί να οδηγούσαν (όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια) σε αδιέξοδα τον Παναθηναϊκό. Στην συμφωνία του Plaza το 2010, ο ένα από τους όρους που δεν τήρησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, τινάζοντας (ξανά) στον αέρα την πολυμετοχικότητα, ήταν το «ξεκαθάρισμα» του γηπεδικού.
Ο σημαντικότερος όρος ήταν να αναλάβει ο Τζίγγερ τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ για τη Διπλή Ανάπλαση.

Ο τότε μεγαλομέτοχος αρνήθηκε! Ή για την ακρίβεια δεν απάντησε ποτέ ξεκάθαρα, αλλά ακολούθησε τον δρόμο των υπεκφυγών, των αερολογιών μέσω του περιβάλλοντός του, ενώ τότε καθιερώθηκε και η έκφραση «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ». Μέσα σε όλα ακούστηκε και το «επικό», «αγοράζω τη ΓΗΠΕΛ για ένα ευρώ», παίζοντας με τη νοημοσύνη των φιλάθλων που πιθανότατα να μη γνώριζαν πως έτσι καμία ευθύνη δεν αναλάμβανε, καθώς όλες οι ευθύνες ανήκουν στη μητρική εταιρεία, δηλαδή στην ΠΑΕ!

Έχουν ενδιαφέρον όσα ακολούθησαν εκείνες τις ημέρες.

«Έσκασαν» οι πρίγκιπες, οι πριγκίπισσες, οι καμήλες και ο Τσάκας. Τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Τα ΜΜΕ που ανήκουν στον όμιλο Μπόμπολα (ΕΘΝΟΣ, GOAL, Sentra Fm), καθώς και όσα ακολουθούν υποτακτική τη «γραμμή» Βαρδινογιάννη, έπαιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ πριγκιπολογία.

Έτσι μας προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον που σήμερα ο Βασίλης Βέργης σε ένα άκρως προπαγανδιστικό κείμενο, γεμάτο ανακρίβειες και… μισές αλήθειες, επιτίθεται στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στην ουσία τον εγκαλεί να βγει μπροστά, χαρακτηρίζοντας τη ΓΗΠΕΛ ως «απίστευτη καραμέλα».

Αλήθεια, από τον Σεπτέμβριο του 2011 που έσκασαν τόσο η πρόταση του «Βγενό», όσο και –συμπτωματικά- οι Άραβες, ποια ήταν η στάση του ίδιου και των Μέσων στα οποία εργάζεται.
Αφού η ΓΗΠΕΛ είναι «καραμέλα» γιατί δεν ανέλαβε ΤΙΠΟΤΑ μέχρι και σήμερα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης; Γιατί δεν πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση τα ΜΜΕ που φιλοξενούν την πένα και τη φωνή του;

Πάμε παρακάτω...

Στις 9 Μαρτίου 2012 και με τα παραμύθια του Τσάκα να έχουν κάπως, προσωρινά, καταλαγιάσει, ο Ανδρέας Βγενόπουλος προτείνει ξανά ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ, αφού η προηγούμενη ποτέ δεν προχώρησε. Για δεύτερη φορά λέει πως θα την καλύψει ολόκληρη, αν αναλάβει ο Τζίγγερ τις ευθύνες του γηπεδικού. Για δεύτερη φορά ο Βαρδινογιάννης δε δέχεται.

Λίγες ημέρες μετά ακολούθησε το πραξικόπημα των τριών (Λουμίδης, Χατζηνικολάου, Τζήμας), έμεινε ακέφαλη η ΠΑΕ, δεν προχώρησε καμία ΑΜΚ, τιμωρήθηκε για πρώτη φορά (με αναστολή) το Τριφύλλι από την UEFA και οι εξελίξεις έτρεχαν με μορφή χιονοστιβάδας για να φτάσουμε στο «σήμερα».

Αν ο Τζίγγερ είχε αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ, τότε δύο είναι τα πιθανά σενάρια που θα συναντούσαμε:

α) ο Βγενόπουλος θα υλοποιούσε τις υποσχέσεις του και σήμερα ο Παναθηναϊκός θα «έπαιζε μπάλα» σε άλλο επίπεδο, μακριά από λύσεις ανάγκης, από χρέη, από πιθανούς υποβιβασμούς.
β) ο Βγενόπουλος δεν θα υλοποιούσε τις υποσχέσεις του, θα ξεμπροστιάζονταν στα μάτια της φίλαθλης κοινότητας και νομιμοποιούσε κάθε Βέργη να μιλάει για «καραμέλα της ΓΗΠΕΛ».

Υ.Γ. Κατά τ’ άλλα, προπαγανδιστικά κείμενα όπως το σημερινό, φανερώνουν για άλλη μία φορά πως τίποτα από όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία και πως τα πάντα λειτουργούν βάσει πλάνου, ώστε να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι μέτοχοi. Ενώ αν αναλογιστούμε και το κλίμα που βγαίνει από τα ίδια ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, φυσικά στο στόχαστρο βρίσκονται και οι «πράσινοι» οπαδοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα