«Άγχος, κούραση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, διαιτησία»

Τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζει τόσο αρνητική εικόνα ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αναλύσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη Συνέντευξη Τύπου...
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανέλυσε τους παράγοντες που έχουν επηρεάσει αρνητικά τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού
και εξήγησε πως ένας από αυτούς είναι και η διαιτησία.

Ένας δημοσιογράφος έσπευσε να του πει πως μετά το πέναλτι υπήρχαν άλλα 80’, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού με το πέναλτι (ήταν και αποβολή του τερματοφύλακα) θα άλλαζε όλος ο αγώνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα, μπορούμε να αποδώσουμε κάπου αυτή τη νέα ισοπαλία. Υπάρχει πολύ πίεση στην ομάδα, βλέπουμε πολλές συζητήσεις.

«Οπωσδήποτε ούτε οι φίλαθλοι, ούτε και εμείς μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και αυτή η κατάσταση είναι κατανοητή. Έτσι είναι παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Πιστεύουμε ότι μόνο δουλεύοντας σκληρά θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν θέλω να μιλήσω ξανά για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το προηγούμενο διάστημα και ίσως αυτά δεν αφορούν και κανένα.

Η ομάδα αυτή και πάλι δεν είχε ένα θετικό αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε ένα θετικό αποτέλεσμαγια να χαμογελάσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι αν σήμερα κερδίζαμε αυτόν τον αγώνα όπως έπρεπε και με τον Ατρόμητο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η δυστοκία αυτή ξεκίνησε στο ματς με τα Γιάννινα. Όμως δεν κερδίσαμε σήμερα.

Και σήμερα κάνοντας μια κριτική δεν θα πω αυτά που είχα πει μετά το ματς με την Μάριμπορ ή τον Πανθρακικό. Καθώς τα παιδιά προσπάθησαν, έκαναν το παν για να κερδίσουν. Επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Τριανταφυλλόπουλο που έκανε καλή δουλειά. Θαύματα δεν γίνονται χρειάζεται ηρεμία. Δεν μπορώ να μιλάω με πράγματα τα οποία δεν είναι πραγματικά πρέπει να κάνουμε το παν για να αλλάξουμε την ισχύουσα κατάσταση».

Έχετε διαπιστώσει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, εκρηκτικότητας στην ομάδα;

«Θα έλεγα ότι εδώ και πολύ καιρό έχω αναφέρει ότι δεν επηρεάζει την κατάσταση αυτή ένας μόνο παράγοντας. Είναι πολλοί. Είναι το άγχος, είναι η κούραση, είναι η φυσική κατάσταση. Υπάρχει στρες, υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Επίσης πρέπει να πω ότι η ομάδα παίζει συχνά όταν η ομάδα πάει καλά το καλό αποτέλεσμα βοηθάει ώστε η κούραση να μην είναι αισθητή. Και εδώ θα πω κάτι για ένα παιχνίδι που έχει μεγάλη ένταση. Πολλές φορές όταν η ανασύνταξη δεν γίνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουμε μικρό χρόνο ανασύνταξης παίζοντας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν είναι μόνο με την προετοιμασία που κάνει μια ομάδα.

Χρειάζεται επιπλέον χρόνος, χρειάζεται οι παίκτες να κατανοούν τις τους ζητάνε και να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Πρέπει να έχεις προετοιμαστεί και θα έλεγα ότι αρκετοί από τους παίκτες δεν έχουν αυτές τις συνήθειες από πριν και θα πρόσθετα επίσης ότι η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να μοιράσουμε αυτό το χρό
Keywords
Τυχαία Θέματα