To «δεν πληρώνω» του Γιάννη Βαρδινογιάννη βυθίζει τον Παναθηναϊκό στα τάρταρα

Τα επεισόδια της αστυνομίας με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αποδείχθηκαν απίστευτα «βολικά» για τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Με πρόσχημα τα επεισόδια εγκατέλειψαν το καράβι οι Νίκος Χατζηνικολάου, Σωτήρης Τζίμας, Σωτήρης Λουμίδης και Κώστας Ελευθεράκης.

Τους ακολούθησε ο Δημήτρης Γόντικας, κίνηση που σήμανε αυτόματα ότι μπλοκάρονται και τα 1,7 εκατ. ευρώ του Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και τα χρήματα της οικογένειας Πολέμη, γεγονός που σημαίνει
ότι η κίνηση του μεγαλομετόχου να αποσύρει τους εκπροσώπους της από το ΔΣ σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα γλιτώσει τον αποκλεισμό από την UEFA.

Παράλληλα παραιτήθηκαν και τα μέλη που εκπροσωπούσαν τους μετόχους Βγενόπουλο και Πολέμη και οι μόνοι που απέμεναν στο ΔΣ είναι ο Μίμης Δομάζος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. «Οποιος θέλει ας με κυνηγήσει» είπε χαρακτηριστικά ο «Στρατηγός» αποχωρώντας.

Πλέον το ντόμινο που ξεκίνησε με το... παρκάρισμα των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη τον περασμένο Σεπτέμβριο, τους άραβες που πηγαινοερχόντουσαν στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Πράσινη» και «Derby», τους παίκτες που παρέμεναν απλήρωτοι καθώς ο μεγαλομέτοχος αρνούνταν να πληρώσει, τα θεσμικά όργανα που έστησαν πάρτι «πυροβολώντας» διαρκώς και από παντού τον Παναθηναϊκό προς τέρψη άλλων διεκδικητών του τίτλου και τελικά τα επεισόδια που όπως είχαν προαναγγελθεί έτσι και έγιναν, θα οδηγήσει αρχικά το Τριφύλλι εκτός Ευρώπης.

Ακολούθως αν στη γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα, δεν εμφανιστεί όπως συνηθίζει η πλευρά Βαρδινογιάννη, τότε παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο του να οριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο.

Το εκπληκτικό είναι ότι υποψήφιοι επενδυτές αποδεδειγμένα υπάρχουν. Εμφανίστηκαν το 2008, εμφανίζονται και το 2012. Ο μόνος που παραμένει άφαντος είναι ο μεγαλομέτοχος που αρνείται πεισματικά να πληρώσει. Δεν πλήρωνε στο παρελθόν, δεν πληρώνει ούτε τώρα μετατρέποντας το «δε χρωστάμε και δεν έχουμε υποβιβαστεί» σε «και χρωστάμε και θα τιμωρηθούμε από την UEFA και θα υποβιβαστούμε».

Αν και ενδέχεται να γλιτώσει τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός, καθώς η ΕΠΟ αναμένεται να αποδεχτεί το σκανδαλώδες αίτημα της Σούπερ Λίγκας για αλλαγή στις ποινές των ομάδων που δεν λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα...
Keywords
Τυχαία Θέματα