ON the record: Γατζωμένος στον Βοτανικό

Στη «μπίζνα» της διπλής ανάπλασης παίζεται όλο το παιχνίδι και μόνο οι τυφλοί δεν το καταλαβαίνουν.
Χτες είχε διαρροή από τους «κύκλους» και τις «μπουρμπουλήθρες» του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Κυκλοφορούσαν τα ζυγά και είχε Γενική Συνέλευση από την οποία ως γνωστό απουσιάζει από τότε που «πάρκαρε» και έκατσε στη γωνίτσα επαναλαμβάνοντας «δεν ασχολούμαι – δεν πληρώνω».

Βέβαια στη Γενική Συνέλευση μάθαμε ότι στα ταμεία της ΠΑΕ οι «εγγυητές» δεν έχουν αφήσει περισσότερα από 8.000 ευρώ. Οι άνθρωποι στους οποίους ακόμη ανήκει το 54,7% της ΠΑΕ, που πλήρωσαν δώρο Πάσχα
από μια χορηγία που εμφανίστηκε... ουρανοκατέβατη, οι άνθρωποι που δηλώνουν «εγγυητές» του μέλλοντος της ομάδας, έχουν αφήσει 8.000 ευρώ. Με πόνο ψυχής βεβαίως - βεβαίως.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Επίσης, το ρεπορτάζ Βαρδινογιάννη μας ενημέρωσε ότι ο «Βγενόπουλος μπορούσε να ορίσει ΔΣ μαζί με τον ερασιτέχνη». Οπως σας είχαμε δηλαδή προειδοποιήσει εδώ και μέρες. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε συναίσθηση των μεγεθών ούτε φυσικά ιερά και όσιο.

Τα δε παπαγαλάκια που φτερούγιζαν χαρούμενα πάνω και γύρω από τις μπουρμπουλήθρες του Τζίγγερ, δεν έκαναν κουβέντα για το γεγονός ότι τα χρήματα που έχουν μπει στην ΠΑΕ για να αποφευχθεί η ξεφτίλα στην οποία οδηγεί τον Σύλλογο η οικογένεια Βαρδινογιάννη, βγήκαν από τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Συνέχισαν το παραμύθι. Λες και δεν τρέχει τίποτα. Πραγματικά άξιοι οι μισθοί τους.

Αυτά είναι βέβαια, πταίσματα. Απλές παρωνυχίδες μπροστά στα «εγκλήματα» που γίνονται τριάντα χρόνια στον Σύλλογο. Δεν αξίζει να τα παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά. Αποτελούν απεγνωσμένες προσπάθειες ενός συστήματος που διέλυσε τον Παναθηναϊκό, να κρατηθεί στον αφρό. Με κάθε μέσο, με κάθε τίμημα και χωρίς κανέναν σεβασμό στην ιστορία της ομάδας.

Αλλά είπαμε. Όλα αυτά είναι πταίσματα μπροστά στον πραγματικό οχετό ψέματος και διαστρέβλωσης που έχει πνίξει την ομάδα και τον κόσμο της. Χωρίς καμία ντροπή, χωρίς ενδοιασμούς, κρατάνε όμηρο τον Παναθηναϊκό. Για να μην αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό ο ρόλος και οι πραγματικές προθέσεις των εγγυητών. Εκείνων δηλαδή που χαιρέτησαν τον Πέτρο Κόκκαλη όταν πάρκαραν τις μετοχές τους. Εκείνων που χαριεντιζό
Keywords
Τυχαία Θέματα