Τι σημαίνουν τα ρούχα των πολιτικών αρχηγών;

Όταν σκεφτόμαστε τους πολιτικούς, σπάνια πάει ο νους μας στη μόδα και στους στυλιστικούς κανόνες που ακολουθούν. Ίσως γιατί τις περισσότερες φορές μοιάζουν να φοράνε τα ίδια... Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πολιτικοί έχουν πολύ πιο στενή σχέση με τη μόδα από αυτό που φανταζόμαστε. Ακολουθούν μια πολύ πειθαρχημένη και προσεκτική στυλιστική στρατηγική και δίνουν σημασία στη μόδα, περισσότερο από τον καθένα μας!

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στον οποίο ποντάρουν είναι το χρώμα. Υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι κάθε χρώμα έχει τη δύναμη
να προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα και σκέψεις. Όταν αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται στην γκαρνταρόμπα των πολιτικών, προκύπτουν οι παρακάτω επιλογές: Μπλε κοστούμι: Το μπλε είναι το πιο σύνηθες χρώμα που επιλέγουν οι πολιτικοί κατά την προεκλογική περίοδο. Ειδικά το σκούρο μπλε μας δημιουργεί μια αίσθηση ότι το πρόσωπο που το φοράει είναι πιο έξυπνο και αξιόπιστο. Αν κάποιος υποψήφιος θέλει να δείξει ότι είναι κοντά στον πολίτη προτιμά τη γαλάζια απόχρωση και συνήθως σηκώνει τα μανίκια.
Μαύρο και γκρι κοστούμι: Το μαύρο δίνει έναν αέρα εξουσίας και δύναμης. Βλέπουμε πολυ συχνά τους πολιτικούς να επιλέγουν μαύρο και σκούρο γκρι σε επίσημες εμφανίσεις. Βέβαια όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα, τόσο περισσότερο παραπέμπουν στον συντηρητισμό. Αντίθετα τα πιο ανοιχτά προάγουν ένα πιο φιλικό και προσιτό προφίλ του υποψηφίου.

Κόκκινη γραβάτα: Το κόκκινο είναι ένα «επιθετικό» χρώμα που μπορεί να μας εγείρει έντονα συναισθήματα όπως πάθος ή θυμό. Οι πολιτικοί που επιλέγουν κόκκινες γραβάτες θέλουν να δείχνουν αποφασιστικοί, θαρραλέοι, ισχυροί.
Καφέ κοστούμι και γραβάτα: Είναι η επιλογή που υποδηλώνει τη διάθεση να πατάς σταθερά στη γη, να είσαι ταπεινός και νηφάλιος. Επίσης το καφέ και το μπεζ δείχνουν συντηρητισμό και παλαιομοδίτικες ιδέες.

Μοβ γραβάτα: Την επιλέγουν οι πολιτικοί όταν θέλουν να εμπνεύσουν υπεροχή και να δείξουν ότι έχουν πνευματική διαύγεια. Το μοβ είναι το χρώμα που συνδέεται με τη θρησκεία, το πνεύμα, την πολυτέλεια, τη βασιλεία... Είναι χρώμα που επιλέγουν κυρίως οι οικονομολόγοι όταν βγαίνουν να μιλήσουν στην τηλεόραση.

Γραβάτες σε ιδιαίτερα χρώματα ή με πρωτότυπα prints: Πολύ σπάνια οι πολιτικοί κάνουν την στυλιστική υπέρβαση να επιλέξουν μια γραβάτα με αντισυμβατικά σχέδια. Κι αυτό γίνεται μόνο όταν θέλουν να τραβήξουν την πρόσοχή -που προφανώς δεν έχουν- ή να δείξουν ότι είναι δημιουργικοί, μοναδικοί και ότι διαθέτουν φρέσκες, απαναστατικές ιδέες. πηγή: thetoc
Keywords
Τυχαία Θέματα