Τι κάνει φανατικά το 84,9% των Ελλήνων χρηστών στο διαδίκτυο;

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσβαση των νοικοκυριών σε επιλεγµένες τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνίας, ειδικότερα δε για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, την πρόσβαση στο διαδίκτυο και την απανταχού συνδεσιµότητα, τις συναλλαγές µε δηµόσιες υπηρεσίες µέσω διαδικτύου (υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης), το ηλεκτρονικό εµπόριο κλπ., δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Με βάση τα δεδομένα της έρευνας, η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά είναι στην κορυφή της λίστας των διαδικτυακών
δραστηριοτήτων.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά που καταγράφηκαν το 2014 για δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, κατά φθίνουσα σειρά, παρουσιάζονται ακολούθως:
Διάβασμα online ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά 84,9%. Αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες 82,3%. Αποστολή ή λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων 79,8%. Συμμετοχή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.λπ.) 64,3%. Παιχνίδια, εικόνες, ταινίες, μουσική 52%. Web ραδιόφωνο ή web τηλεόραση 51,6%. Πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων, με χρήση web κάμερας μέσω του διαδικτύου ( Skype ) 45%. «Ανέβασμα» σε ιστοσελίδα κειμένου, φωτογραφιών, μουσικής, videos, λογισμικού κ.λπ. προκειμένου να τα μοιραστούμε με άλλους 34,3%. Χρήση υπηρεσιών για ταξίδια και καταλύματα 29,7%. Πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών 20,8%. Δημιουργία ιστοσελίδας ή blog 6,7%. Πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω δημοπρασιών π.χ. μέσω e-Bay, 5,7%. Κλείσιμο ραντεβού με γιατρό μέσω της ιστοσελίδας νοσοκομείου ή κέντρου υγείας 2,9%.
Επίσης, μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται, σε σχέση με το 2013, στην πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών (16,2%), στην πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσω του διαδικτύου, με χρήση προγραμμάτων όπως το Skype (6,6%).
Μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στη χρήση υπηρεσιών για ταξίδια και καταλύματα (-22,1%). Σε σχέση με το 2012, έτος για το οποίο συλλέχθηκε η πληροφορία, μείωση 35% καταγράφεται και για τη δημιουργία ιστοσελίδας ή blog.
Keywords
Τυχαία Θέματα