Τι είναι η Γιόγκα Γέλιου;

Έχει γίνει μόδα πλέον, υπάρχουν 6.000 κλαμπ γέλιου παγκοσμίως. Ξεκίνησε το 1995 στην Ινδία από τον Δρ. Μαντάν Κατάρια, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατανόησε την έννοια του «γέλιου»!
«1 λεπτό γέλιου= 10 λεπτά κωπηλασία»«Και γιατί να κάνω Γιόγκα Γέλιου;»

Αρχικά, για να περάσεις μια ευχάριστη ώρα με νέους ανθρώπους και γέλιο!

Σε τι ωφελεί λοιπόν, βελτιώνει τη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους. Όπως επίσης και την διάθεση μας, αφού απομακρύνει το άγχος, τους φόβους, της ανησυχίες και τα όρια
που θέτουμε στον εαυτό μας. Ακόμη, παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία, γεμίζει
το σώμα με οξυγόνο και καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς ενώ παράλληλα γυμνάζει τους πνεύμονες. Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες, οι οποίες έχουν σημαντικά οφέλη για το σύστημα μας.
Εδώ πρέπει να σημειώσω το εξής: Το 1980 στην Αμερική εισήγαν την ιδέα για τα «Δωμάτια Γέλιου». Δημιούργησαν λοιπόν, δωμάτια γεμάτο κωμωδίες και βιβλία με ανέκδοτα ενώ συχνά καλούσαν διάφορους κωμικούς. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, παρουσιάστηκε δραματική βελτίωση στην υγεία των ασθενών και σε σύντομο χρονικό διάστημα (σε σχέση τους κλασικούς τρόπους θεραπείας)!«Σήμερα ένας ενήλικας γελάει μονάχα 5 λεπτά την ημέρα ή ακόμη λιγότερο σε κάποιες χώρες»«Οκ, τι κάνετε εκεί; Απλά γελάτε;»

Πρόκειται για συνδυασμένες ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις streching: ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι και καλή διάθεση.

Εργαλείο μας είναι μόνο το γέλιο, δεν χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι ή να έχουμε κάποιο λόγο να γελάσουμε, για να πάμε. Αρχικά, «προσποιούμαστε» την ευτυχία και γελάμε δυνατά ενώ έχουμε και οπτική επαφή με τους συμμαθητές μας. Φυσικά, το ψεύτικο γέλιο σύντομα θα ρέει σαν ποτάμι!«Οι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να γελούν» Τα καλά νέα είναι ότι στα Γιάννενα έχουμε 1 κλαμπ γέλιου. Κάθε Δευτέρα δωρεάν μάθημα και από προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω ότι αξίζει τρομερά
Νατάσσα Like the life
Keywords
Τυχαία Θέματα