Ταξίδια για να κάνεις πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα

Είσαι ένας από τους πρωτοετείς, που βαριέται να κάθεται όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, μη έχοντας να κάνει κάτι άλλο μέχρι να αρχίσουν τα μαθήματα στη σχολή; Ή μήπως είσαι από εκείνους τους φοιτητές που δεν χρωστάνε κανένα μάθημα για Σεπτέμβρη και βαριούνται να κάθονται σπίτι τους; (Εντάξει, πλάκα κάνω!!) Έχω να σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις τελευταίες αυτές μέρες του Σεπτεμβρίου, μακριά από την πόλη σου!

Η λύση είναι μια… Εκδρομή και απόδραση με τους φίλους σου! Είναι

ευκαιρία να ξεφύγεις λίγο από την καθημερινότητα της πόλης σου, μέχρι να αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα στη σχολή σου. Θα μου πεις, ‘’μα μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήμουν διακοπές’’. Δεν έχει σημασία. Ένα ταξίδι ή μια μικρή εκδρομή είναι πάντα ευπρόσδεκτη!

ΕΡΩΤΗΜΑ 1: «Με ποιον να πάω;»

Είναι ευκαιρία αυτές τις ημέρες του Σεπτεμβρίου να βρεθείς με τους παλιούς σου φίλους από το σχολείο, που έχεις καιρό να δεις και να σχεδιάσετε από κοινού μια μικρή απόδραση. Μια εξίσου καλή πρόταση, είναι να επισκεφθείς τους φίλους σου στις πόλεις, στις οποίες σπουδάζουν. (Μην ξεχνάς οτι έτσι εξοικονομείς αρκετά χρήματα, τα οποία θα έδινες σε κάποιο ξενοδοχείο)

ΕΡΩΤΗΜΑ 2: « Τι προορισμό να επιλέξω;»

Εδώ υπάρχουν πολλές προτάσεις. Παραπάνω σου έδωσα μια καλή λύση. Αν όμως θέλεις κάτι πιο διαφορετικό από τα κλασικά αυτά ταξίδια, τότε σου προτείνω μια εξόρμηση στο εξωτερικό. Επίλεξε έναν προορισμό που πιστεύεις πως θα σου ταιριάζει, κάνοντας εκεί διάφορα πράγματα που θα σε εκφράζουν(διασκέδαση, πολιτισμός και πολλά άλλα). Μην ξεχνάς πως εφόσον κλείσεις από νωρίς τα εισιτήρια δεν θα έχεις πρόβλημα με τις τιμές. Στα θετικά μιας τέτοιας εκδρομής είναι η εξάσκηση των δεξιοτήτων σου στις ξένες γλώσσες, καθώς και η επαφή σου με μια χώρα που ίσως θα είναι η επιλογή σου μελλοντικά για κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής ή και για εργασία.

Εάν όμως θέλεις να στηρίξεις τον ελληνικό τουρισμό, τότε μπορείς να επισκεφθείς μια από τις άπειρες προτάσεις για εξόρμηση στην Ελλάδα. Ειδικά τώρα τον Σεπτέμβριο οι τιμές έχουν πέσει και μπορείς πολύ εύκολα να βρεις προσφορές και πακέτα εκδρομών.

Στα θετικά μιας τέτοιας εκδρομής, είναι οι εκπτώσεις που δικαιούσαι ως φοιτητής στις συγκοινωνίες.

Ελπίζω οι προτάσεις μου για εξόρμηση να σε βοηθήσουν. Άφησε τον υπολογιστή, συγκέντρωσε χρήματα (ευκαιρία να συναντήσεις τους παππούδες σου που έχεις να δεις από καιρό) και ετοίμασε βαλίτσες!

Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου giannis.chat [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα