Ταινία του μήνα: Grand Budapest Hotel

Η ταινία ήταν η επίσημη πρεμιέρα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο για το 2014 έχοντας αποσπάσει καλές κριτικές και σχόλια. Σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας ο Γουές Άντερσον ο οποίος αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στο χρόνο, στις αρχές του 1930 μέσα από τις πόρτες του ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα υπέροχο καστ με κορύφωση τον Ρέι Φάινς ( τον θυμάσαι;; ο Voldemort) ο οποίος είναι και ο ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου και υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση των πελατών. Εκεί ο
Μουσταφά Ζίρο προσπαθεί να γίνει το lobby boy με σκοπό να βγάλει κάποια λεφτά, τυχαίνει όμως μετά από πολλές περιπέτειες να γίνει και ο καλύτερος φίλος του Γκουστάβε Χ (Φάινς). Η περιπέτεια και η κωμωδία αρχίζει όταν η Μάνταμ Ντ πεθαίνει αφήνοντας στον Γκουστάβε ως ανταμοιβή για την καλή «εξυπηρέτηση» του, έναν πανάκριβο πίνακα, που γίνεται αφορμή για έναν αγώνα δρόμου στην χιονισμένη Ευρώπη και όλα αυτά σε μια ήπειρο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από την μια στιγμή στην άλλη.

Εκτός των άλλων το καστ αποτελείται από τους Ρέι Φάινς, Τομ Γουίλκινσον, Φ. Μάρεϊ Εϊμπραχαμ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Εντουαρτ Νόρτον, Ματιέ Αλμαρίκ, Γουίλεμ Νταφό, Τίλντα Σουίντον, Τζουντ Λο, Εντριαν Μπρόντι.


Εσείς τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν κληρονόμοι μιας αμύθητης οικογενειακής περιουσίας;

Αααα…. και αν η ταινία σας θυμίζει κάτι από Αγκάθα Κρίστι, μη ανησυχείτε έχετε δίκιο.
Θοδωρής Χρυσομαλλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα