Ταινία | Πριν τα Μεσάνυχτα

Tο "Πριν τα Μεσάνυχτα" είναι η τρίτη ταινία μετά το "Πριν το Ξημέρωμα" και το "Πριν το Ηλιοβασίλεμα", που παρακολουθούμε τον Τζέσι (Ήθαν Χωκ) και τη Σελίν (Ζιλί Ντελπί) να συνεχίζουν αυτή την ιστορία αγάπης που ξεκίνησε με τυχαία συνάντησή τους σ' ένα τρένο στη Βιέννη πριν 18 χρόνια (Πριν το Ξημέρωμα), πήρε μια άλλη τροπή με μια βόλτα στο Παρίσι (Πριν το Ηλιοβασίλεμα) και τώρα εξελίσσεται στη Μάνη με τους δυο τους να έχουν παντρευτεί και να έχουν μάλιστα και δύο μικρές κόρες. Η κάμερα του σκηνοθέτη τους ακολουθεί στο υπέροχο τοπίο, στο σπίτι του περιηγητή - συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη
αλλά και στην Πύλο και την Κορώνη. Όσοι έχετε δει τις δύο προηγούμενες ταινίες (αν δεν τις έχετε δει το συνιστούμε), περιμένετε και εδώ αυτή την ιδιαίτερη σχέση του ζευγαριού που τονίζεται από έντονους διαλόγους, εκφράσεις του προσώπου, περιπάτους όπου η κάμερα τους ακολουθεί σε μονοπλάνα που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο. Άλλωστε για την ταινία συνεργάζονται στο σενάριο οι δύο πρωταγωνιστές με τον σκηνοθέτη, αφού το συνυπογράφουν και αυτό φαίνεται και στις ερμηνείες τους.

Αυτή τη φορά, βέβαια, δεν υπάρχει κάποια διορία που να πιέζει το χρόνο και να δημιουργεί ένα είδος σασπένς αλλά όλα όσα έρχονται στην επιφάνεια μεταξύ του ζευγαριού είναι αυτά που αυξάνουν την ένταση.

Πρόκειται για την ταινία του φετινού καλοκαιριού και είναι γυρισμένη στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι στην παραγωγή συμμετέχη η ελληνική Faliro House Productions αλλά και η ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης και παραγωγός Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.
Σκηνοθεσία
Ρίτσαρντ ΛινκλέιτερΣενάριο
Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ζιλί Ντελπί, Ήθαν ΧωκΗθοποιοί
Ήθαν Χωκ, Ζιλί Ντελπί, Σίμους Ντάβεϊ-Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ, Ξένια Καλογεροπούλου, Γουόλτερ Λάσαλι, Αριάν Λαμπντ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη, Πάνος ΚορώνηςΠρώτη Προβολή
11/06/2013Διάρκεια
108΄

Δείτε το trailer:
Keywords
Τυχαία Θέματα