Σύλληψη ενόπλου σε γνωστό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα

Οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε περιμετρικά αλλά και σε υπαίθριους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο της στοχευμένης δράσης, αστυνομικοί Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα δέκα ατόμων, τα οποία κινούνταν ύποπτα σε αύλειο χώρου του Ιδρύματος.

Νεαρό άνδρα που ήταν οπλισμένος με πιστόλι και γεμιστήρα με πέντε σφαίρες εντόπισε η Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια εφόδου
και έρευνας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην κατοχή ενός εκ των ελεγχθέντων, εντοπίστηκε πιστόλι, με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα. Πρόκειται για 19χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, καθώς στερείται των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο ένοπλος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ το όπλο έχει σταλεί για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες.


Keywords
Τυχαία Θέματα