Σκέφτομαι και κράζω vol.8: Πάλι κόπηκα! Δε θα με περάσουν ποτέ!

Το θυμάμαι σαν τώρα. Επί πέντε συνεχόμενες φορές αυτό το 3 στο Ειδικό Ποινικό μου είχε καθίσει στο λαιμό και επί πέντε φορές είχα αναφωνήσει αυτό το «με κόψανε». Την έκτη συναπτή φορά αναφώνησα επιτέλους το «πέρασα, πέρασα, πέρασα (με πέντε, αλλά πέρασα)»! Μόνο που (όπως συνήθως εξάλλου) αυτό που συνέβαινε στην πραγματικότητα ήταν ότι επί πέντε φορές σερί «κοβόμουν» και την έκτη «με περάσανε», γιατί είχαν βαρεθεί προφανώς να με βλέπουν σε κάθε εξέταση Ειδικού Ποινικού.
Είναι πάρα πολύ εύκολο να ρίχνεις την ευθύνη στους κακούς καθηγητές που θέλουν να κόψουν όλο τον κόσμο-αν και το γεγονός
ότι υπάρχουν πτυχιούχοι της σχολής σου αναιρεί την πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων καθηγητών. Βλέπεις, αυτοί εκτός από κακοί, είναι και μαζοχιστές και θέλουν την επόμενη φορά να διορθώσουν τα διπλάσια γραπτά και να κάνουν διπλές προφορικές εξετάσεις για όλους. Και είναι εξίσου πανεύκολο να θεωρείς ότι πέρασες με την αξία του πανέξυπνου, υπέροχου και θαυμάσιου εγκεφάλου σου. Μέχρι τη στιγμή που θα ακούσεις φοιτητές να συζητάνε τα θέματα και θα πάρει το αυτί σου στιχομυθίες τύπου: «-Έγραψα ότι η θανατική ποινή ισχύει στην Ελλάδα, λες να είναι τόσο σημαντικό λάθος;-Όχι ρε συ, αν έγραψες όλα τα άλλα σωστά, δε θα έχεις πρόβλημα»!!!
Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω, αλλά μάλλον έχεις πολύ σημαντικό πρόβλημα, όταν παπαγαλίζεις χωρίς καμία κριτική διάθεση το περιεχόμενο του βιβλίου σου και αγνοείς πράγματα παγκοίνως γνωστά. Λυπάμαι, αλλά δεν σε κόβουν. Κόβεσαι γιατί δεν έχεις διαβάσει για να μάθεις, αλλά για να περάσεις το μάθημα. Λυπάμαι και πάλι, αλλά δεν περνάς. Σε περνάει ο καθηγητής, κάνοντας το 3 που αξίζει τα γραπτό σου 5, μπας και πάρεις ποτέ σου πτυχίο. Δεν θα σου πω ότι δεν υπάρχουν απαιτητικοί καθηγητές και δύσκολα μαθήματα. Υπάρχουν και μας παιδεύουν-αλλά αν πραγματικά πιστεύεις ότι οι καθηγητές εφαρμόζουν το σύστημα του ανεμιστήρα, μάλλον πιστεύεις και ότι μας ψεκάζουνε. Οπότε κόψε τις δικαιολογίες, ανέλαβε τις ευθύνες απέναντι στη μόρφωση και στην καλλιέργειά σου και στρώσου στο διάβασμα. Έχεις να κερδίσεις πολύ περισσότερα από το να σβήσεις ένα ακόμα μάθημα από τη λίστα των χρεωστούμενων. Καλή μόρφωση λοιπόν.
Keywords
Αναζητήσεις
κοπηκα σε μαθημα, φοιτητεσ κοπηκεσ σε μαθημα
Τυχαία Θέματα