Σε κυκλοφορία η πρώτη εφαρμογή της Frogs &Flies

Η πρώτη εφαρμογή της Frogs & Flies με τίτλο "Γιατί Χαλάνε Τα Δόντια;" είναι γεγονός! Με ήρωα τον γεμάτο περιέργεια γάτο, κύριο Γιατί, τα παιδιά καλούνται να μάθουν παίζοντας, γιατί χαλάνε τα δόντια μας, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε από τερηδόνα, ουλίτιδα και πλάκα.

Η Frogs & Flies είναι μία τεχνολογική startup, που δραστηριοποιείται στο χώρο των edutainment mobile εφαρμογών για μικρά παιδιά. Μέσα από το incubator - accelerator πρόγραμμα του «egg enter•grow•go», οι
ιδρυτές Κωνσταντίνος Σάββιτς και Καίσαρας Βρεττός, σε συνεργασία με την Αλίκη Γιαννάκη, σχεδιάζουν παιδικούς χαρακτήρες και δημιουργούν παιχνίδια. Σκοπός τους;

Η ανάπτυξη ποιοτικών εκπαιδευτικών εφαρμογών που απευθύνονται σε "σαΐνια" προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας τόσο για να τα διασκεδάσουν όσο και για να απαντήσουν στις απορίες τους.

Βασική πηγή έμπνευσης για την ομάδα αποτελεί η περιέργεια για τον κόσμο γύρω μας και η ανάγκη να έχουμε εύστοχες απαντήσεις. Στόχος για το μέλλον είναι η δημιουργία ενός φανταστικού σύμπαντος χαρακτήρων, που, μέσα από το παιχνίδι και το εκπαιδευτικό κείμενο, θα επεξηγούν "Γιατί χαλάνε τα δόντια", "Γιατί οι πλανήτες είναι στρογγυλοί", "Γιατί πετάνε τα μπαλόνια" και άλλες εύστοχες απορίες.

Η επιλογή των κινητών συσκευών και ιδιαίτερα των tablets, έναντι των παραδοσιακών μέσων έγινε με κύριο γνώμονα την ευχρηστία και τη δημοτικότητα τους. Παράλληλα αποτελούν τα πλέον σύγχρονα και αγαπημένα εργαλεία, όχι μόνο από τους γονείς αλλά και από τους εκπαιδευτικούς φορείς, αφού βρίσκονται ήδη μέσα στις σχολικές τάξεις.

Η Frogs & Flies, μέσα στους 8 μήνες ζωής της, έχει καταφέρει να γίνει γνωστή μέσα από διαγωνισμούς νεοφυών επιχειρήσεων, -τα γνωστά elevator pitches-, την παρουσία της στο Infocom Apps 2014 και στα Αθηναϊκά startup events.

Η εφαρμογή με τίτλο "Γιατί χαλάνε τα δόντια;" είναι ήδη διαθέσιμη στο Ελληνικό App Store της Apple σε τιμή προσφοράς €0,89. Κατεβάστε την και αφήστε τον κύριο Γιατί να σας ξεναγήσει σε ένα κόσμο γνώσης και παιχνιδιού. Μάθε, παίξε, διάβασε!
Keywords
Τυχαία Θέματα