Πρώτο έτος, Μύθοι και πραγματικότητα

Ο Σεπτέμβρης ήταν ανέκαθεν ο μήνας του πρώτου έτους. Σε όλα τα πανεπιστήμια, σε όλες τις χώρες, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι αφιερωμένος στα poulain της σχολής. Ακόμα και αν εσύ έχεις ανακαλύψει το ελιξίριο της νεότητας ή έχεις βρει τον τρόπο να ξεχρεώσει η Ελλάδα όλα τα χρωστούμενά της (κάτι το οποίο σίγουρα θα σου προσφέρει το Νόμπελ οικονομίας) τίποτα δεν είναι τόσο αρκετό ώστε να κουκουλώσει την άφιξη των νέων φοιτητών. Αυτόν ακριβώς τον

μήνα, λοιπόν, διανύουμε και εμείς στο iq magazine και είμαι εδώ με τη σειρά μου, δίπλα σε εσένα πρωτοετή φοιτητή, για να σε προειδοποιήσω και να σου μάθω, τώρα, ό,τι ανακάλυψα εγώ μόνος μου, πριν 3 χρόνια!

του Ευθύμη Κάλφα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ:
Επειδή οι αμερικανικές σειρές μας επηρεάζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο, να σε ενημερώσω ότι, δυστυχώς, το σπίτι σου δε θα είναι βγαλμένο από τη σειρά 'Φιλαράκια'. Δε θα μένεις σε διαμέρισμα 60 τετραγωνικών, με μπαρ στο σαλόνι και δική σου ταράτσα για ατελείωτα πάρτυ, ούτε θα έχεις ένα δωμάτιο-ντουλάπα για τα παπούτσια σου, όπως αυτή η ξυνομούρα κλαψιάρα από το Sex and the City. Φίλη φοιτήτρια του πρώτου έτους λυπάμαι, αλλά το κρεβάτι σου δε θα είναι εντοιχισμένο (μέσα στον τοίχο) για να το κατεβάζεις οπότε θες και εσένα άντρα φοιτητή, σκότωσε με, αλλά η σπιτονοικοκυρά δε θα είναι μια sexy milfάρα που όταν δε θα μπορείς να της δίνεις το νοίκι θα τα βρίσκετε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα ή....wherever!

Στην πραγματικότητα θα μένεις σε μια τρύπα 18 τετραγωνικών, την οποία θα τη χρυσοπληρώνεις και το νοίκι θα είσαι αναγκασμένος να το δίνεις στην αρχή του μήνα, όχι σε μια ξανθιά 40αρα, αλλά σε μια γιαγιά που έχει πατήσει ήδη τα 70 και ενοχλείται από το θόρυβο που κάνει το ασανσέρ τα βράδια που ανεβαίνεις στο σπίτι σου! Τα ρούχα σου δε θα χωράνε όλα στην ντουλάπα, ο καναπές στο σπίτι σου θα γίνεται και κρεβάτι, για να κοιμάσαι, ενώ μερικά βιβλία της σχολής θα χρησιμεύουν ως τραπεζάκι για την τηλεόραση ενίοτε και ως βάση για το τάβλι που θα παίζεις με τους φίλους σου.
ΣΧΟΛΗ:
Και μιας που αναφέρθηκα στη σχολή ας γράψω γρήγορα- γρήγορα, για να μη χαίρεσαι τσάμπα πρωτοετή, ότι δε θα βρεις ΠΟΥΘΕΝΑ, σε ΚΑΝΕΝΑ πανεπιστήμιο της Ελλάδας ντουλάπι με το δικό σου όνομα και το δικό σου κλειδί για να βάζεις μέσα τα βιβλία σου! Αυτά υπήρχαν μονάχα στις Ανυπότακτες Καρδιές και στο Beverly Hills 90210. Βέβαια και ντουλαπάκι με το όνομα σου να υπήρχε, άχρηστο θα σου ήταν διότι δε θα έχεις κάτι να βάζεις μέσα. Ναι, στα Ελληνικά Πανεπιστήμια τα βιβλία μας τα δίνουν μια βδομάδα πριν την εξεταστική. Επίσης πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου ότι θα κυκλοφορείς στο πανεπιστήμιο με IPad (δώρο της γραμματείας με την εγγραφή σου) κάνοντας εκεί τις εργασίες και την έρευνα σου. Εργασίες όντως θα κάνεις πολλές...στο pc του σπιτιού σου. Όσον αφορά την έρευνα, δεν πρέπει να σε αγχώνει, γιατί πολύ απλά δεν ασχολούμαστε με τέτοια πράματα εμείς στο Ελλάδα. Υπεύθυνος στη φοιτητική λέσχη δε θα είναι ο Jamie Oliver, στην αποφοίτηση σου (όποτε με το καλ
Keywords
Τυχαία Θέματα