Πώς να μην χάσεις τους φίλους σου κάνοντας σχέση

Του Αλέξανδρου ΠαντελάκηFacebook: Alex Pant
Καθόλου σπάνιο δεν είναι το φαινόμενο όταν κάποιος κάνει σχέση να βάζει στην άκρη τις φιλίες του μέχρι και να τις ξεχνάει. Αυτό από την πλευρά των φίλων του είναι πολύ άσχημο γιατί πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα. Από τη μία θέλουν την ευτυχία του από την άλλη έχει και η αδιαφορία (θα προτιμήσω αυτήν την λέξη) τα όρια της. Σε αυτήν τη φάση, λοιπόν, είναι καλό για εσένα που είσαι σε σχέση να έχεις στο μυαλό σου κάποια βασικά πραγματάκια για να μην κάνεις αυτό που οι περισσότεροι κάνουν.

Να
περνάς χρόνο χωριστά από το έτερον σου ήμισυ. Είναι λογικό να θες να περνάς πολύ χρόνο με το ταίρι σου. Τι θα έλεγες, όμως, να εφαρμόσεις κάτι επίσης λογικό; Κάποιες ώρες τη μέρα, το διήμερο, την εβδομάδα, όποτε θέλετε τέλος πάντων να περνάτε χωριστά και να δίνετε χρόνο στα άτομα που σας σκέφτονται και είναι φίλοι σας. Οι φίλοι σου ξέρουν ότι βρίσκεσαι σε σχέση. Ξέρουν ότι ο χρόνος μαζί σου θα είναι μειωμένος πλέον, αλλά τουλάχιστον είναι καλό να συνεχίσει να υπάρχει. Μην κάνεις το λάθος να τους αφήσεις πίσω. Κάποιες φιλίες σου ενδέχεται να αντέξουν περισσότερο από τις σχέσεις σου.
Να κανονίζεις να βγαίνετε όλοι μαζίΑν έχετε όλοι σχέσεις είναι απαραίτητη μια κοινή σας έξοδο ως ζευγάρια. Αν ο φίλος σας πάλι δεν έχει, ακόμα καλύτερα. Τον καλείτε να έρθει και γιατί όχι καλείτε και άτομα από τον κύκλο της σχέσης σας. Οι νέες γνωριμίες μόνο καλό μπορεί να του κάνουν. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το να βγείτε παρέα και να μην του δίνετε καθόλου σημασία είναι το ίδιο με το να μην τον καλέσατε ποτέ.
Να εκτιμήσεις την έννοια της φιλίαςΟι σχέσεις είναι σημαντικές αλλά δεν πρέπει να σε απομακρύνουν από τα πάντα. Ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου πρέπει να είναι ποιοτικός ακόμα και αν δεν είναι πολύς. Βρες ευκαιρίες να τους καλέσεις είσαι δεν είσαι με το ταίρι σου. Να εκτιμήσεις τους ανθρώπους που νοιάστηκαν και συνεχίζουν να νοιάζονται για σένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα