Πανεπιστήμιο Πατρών | 24 ποδήλατα για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους

Παραδόθηκαν 24 Ποδήλατα στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο
Μετακίνηση, Φυσική δραστηριότητα, Άσκηση και Αναψυχή για τους Φοιτητές, τις Φοιτήτριες και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών.
Με την εποπτεία και τη διαδικασία δανεισμού από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ξεκινά μια ακόμη δράση στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αφορά τις μετακινήσεις και την άσκηση με την ποδηλασία. Με τη φροντίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
και της Αναπτυξιακής της Εταιρείας που διαχειρίστηκε το ανάλογο πρόγραμμα, παραδόθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα 24 ποιοτικά ποδήλατα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με σκοπό να μπορούν να μετακινούνται φοιτητές και προσωπικό στην Πανεπιστημιούπολη και όχι μόνο. Να μπορούν να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές της περιοχής, να αθληθούν και να ξεφύγουν από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας!!
Κατά την παραλαβή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας που παρευρέθηκε, τόνισε τη σημασία της μετακίνησης με ποδήλατο στην περιφέρειά μας και ειδικότερα τη χρησιμότητά του στην πανεπιστημιούπολη. Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής κος Γεώργιος Παναγιωτάκης ευχαρίστησε την περιφέρεια, τόνισε την εποικοδομητική συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Πατρών όλα αυτά τα χρόνια και, ανέφερε, πως τα ποδήλατα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μετακίνησης για το φοιτητή, τη φοιτήτρια και το προσωπικό, τονίζοντας ότι έχουν σχεδιαστεί και άλλες παρόμοιες δράσεις στήριξης των φοιτητών που θα ανακοινωθούν άμεσα. Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κος Τρύφωνας Φωτόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην παράδοση των ποδηλάτων στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, δηλώνοντας τη σιγουριά τους πως η υλοποίηση του προγράμματος θα βρει άμεσα ανταπόκριση.
Τα ποδήλατα παρέλαβε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και φοιτητές ξένων χωρών διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων (Erasmus) που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τα οδήγησαν στους χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου απ’ όπου και θα γίνεται ο δανεισμός τους. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου αναπληρωτής καθηγητής κ. Απόστολος Βανταράκης και ο Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ. Νικόλαος Βασιλείου, τόνισαν πως η δράση αυτή με τα ποδήλατα, έρχεται να συμπληρώσει τις αναβαθμισμένες δράσεις των τελευταίων ετών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο που στόχο έχουν να μυήσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και όχι μόνο, στη φυσική άσκηση, στην αναψυχή και στα οφέλη του μαζικού αθλητισμού.
Καλές ποδηλατικές βόλτες λοιπόν και να ενημερώσουμε πως ήδη προγραμματίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών-Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο η 5η Ποδηλατική Βόλτα, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πλατεία Γεωργίου..
Keywords
Τυχαία Θέματα