Πανεπιστήμιο Κρήτης | Στα καλύτερα 50 ιδρύματα που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια

Μετά την περσινή διάκριση τον Οκτώβρη του 2013 στη λίστα με τα καλύτερα 400 πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναδείχθηκε αυτή τη φορά 48ο καλύτερο ίδρυμα που ιδρύθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Τον Οκτώβρη του 2013 το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε ήταν στη θέση 301-350 των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο για το 2013-14. Η Times Higher Education
θέλοντας να αναδείξει τα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη δυναμική έφτιαξε μία λίστα με τα ιδρύματα που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια με το Πανεπιστήμιο Κρήτης να βρίσκεται στην 48η θέση. Πέρσι η θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης στην ίδια λίστα ήταν 53η σημειώνοντας άνοδο 5 θέσεων από τότε.

O Phil Baty, εκδότης της κατάταξης Times Higher Education, αναφέρει σχετικά:«η κατάταξη των “The Times Higher Education 100 Under 50» αναδεικνύει τα πιο δυναμικά και αξιοσημείωτα νέα Πανεπιστήμια. Η κατάταξη αυτή περιλαμβάνει αρκετούς διεθνείς αστέρες, μεταξύ των οποίων και πολλά, καλά χρηματοδοτούμενα Πανεπιστήμια, κυρίως της Ανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, το να κατορθώνει κάποιο Πανεπιστήμιο να συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή, είναι από μόνο του μια σημαντική επιτυχία. Θα ήθελα να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εντυπωσιακή του επίδοση αυτή τη χρονιά που μέσα σε αποδεδειγμένα, εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κατόρθωσε να βελτιώσει τη θέση του σε αυτή την ελίτ των Πανεπιστήμιων».
Keywords
Τυχαία Θέματα