Οι πρυτάνεις ζητούσαν 50% μείωση εισακτέων και το Υπουργείο ανακοίνωσε αύξηση 4%

"Να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι ζητούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων, επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα που υπάρχει, λόγω κρίσης. Όπως λένε, είναι αδύνατον να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών."

Αυτό είναι κείμενο το οποίο είχε δημοσιευτεί στις 5 Μαρτίου 2012.

Τα πανεπιστήμια εκείνες τις μέρες είχαν χάσει σχεδόν το 50% των χρημάτων από το κούρεμα των ομολόγων με το PSI, το Υπουργείο Παιδείας είχε ήδη μειώσει τον προϋπολογισμό των ΑΕΙ και ΤΕΙ σχεδόν περίπου κατά 50% για το 2012, πολλά ιδρύματα αδυνατούσαν να πληρώσουν ακόμα και τα βασικά για τη λειτουργία τους.

Και έρχεται η 10 Μαΐου μερικές μέρες μετά τις εκλογές και ένα μήνα πριν από τις επαναληπτικές και το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει αύξηση κατά 4% των εισακτέων σε σχέση με πέρσι.

Πως θα πληρωθούν οι αυξημένες ανάγκες για καθηγητές, σίτηση, βιβλία και πολλά άλλα δεν μας λένε όμως...

Πέρσι είχαμε πολύ λιγότερα προβλήματα στα ΑΕΙ και στην αρχή της εξεταστικής του Σεπτέμβρη 280 σχεδόν τμήματα έκαναν καταλήψεις. Σήμερα που έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα στα ΑΕΙ, τι περιμένουν στο Υπουργείο Παιδείας να γίνει φέτος;;

Λ.Ι.

Keywords
Τυχαία Θέματα