Οι 7 μεγαλύτερες στιγμές του Νίκου Φώσκολου.

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος μάστορας των σήριαλ, Νίκος Φώσκολος. Ακόμη κι αν ήμασταν παιδιά τότε, έχουμε σίγουρα να θυμόμαστε τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας να στήνονται μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθούν τη “Λάμψη”.
Κοιτώντας πίσω στην ιστορία της μεγάλη του καριέρας, ας ξεχωρίσουμε τις 7 μεγαλύτερες στιγμές που “έφτιαξαν” την γλυκιά προσωπικότητα που όλοι μας γνωρίσαμε: Ο Νίκος Φώσκολος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς όμως να λάβει πτυχίο. Λίγο αργότερα ήταν που ξεκίνησε
να κάνει ραδιόφωνο, συγκεκριμένα την εκπομπή “Αστυνομικές Ιστορίες” η οποία και ήταν η πρώτη του επιτυχία - συνδυασμένη με το ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα. Τη δεκαετία του ‘60 ξεκίνησε να γράφει θεατρικές παραστάσεις, συνεχίζοντας στις οθόνες του σινεμά, με περισσότερες από 70 ταινίες. Ήταν να κάνει την αρχή στην τηλεόραση για να ξεκινήσει η τεράστια καριέρα του. Ο “Άγνωστος Πόλεμος” έκανε το εξωπραγματικό ποσοστό τηλεθέασης 92%. Ο τύπος ήξερε από τηλεοπτικό δράμα, σίγουρα. Στην εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, συνέχισε με την άκρως πετυχημένη “Λάμψη” και το “Καλημέρα Ζωή”, οποίες κράτησαν για 13 και 14 χρόνια αντίστοιχα. Η ταινία του “Υπολοχαγός Νατάσα” κρατάει το ρεκόρ για τα περισσότερα εισιτήρια Ελληνικής ταινίας, με 750.000 μόνο στην Αθήνα. Το 1995 η “Λάμψη” μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Guiness. Το 2002 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Η 11η Μέρα”, ένα μυθιστόρημα με έρωτες, δράση και οτιδήποτε Φωσκολικό μας έκανε να τον αγαπήσουμε όσα χρόνια ήταν κοντά μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα