Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ)

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους φοιτητές και πτυχιούχους του, που επιθυμούν να αποκτήσουν επιχειρηματική κουλτούρα, υποστηρίζοντας σπουδαστές, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις με στόχο να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και Εθνικούς Πόρους μέσω του ΕΠΕΔΒΜ, στοχεύει να

εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει άτομα που επιθυμούν να αναλάβουν νέες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Μερικές από τις προβλεπόμενες δραστηριότητες είναι:
1. Σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων.
2. Υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
3. Ανάπτυξη νέων μεθόδων παρακίνησης και πληροφόρησης των υποψήφιων επιχειρηματιών.
4. Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας στους σπουδαστές που θα εκπονήσουν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια στα πλαίσια σχετικού διαγωνισμού.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Σε όλους τους σπουδαστές του ΑΤΕΙΘ.
Τα μαθήματα ανήκουν στα «Επιλογής Υποχρεωτικά», στα «Προαιρετικά» μαθήματα του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων ή στα Σεμιναριακά.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Να εφοδιάσει τους σπουδαστές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε με τη δική τους ατομική επιχείρηση ή εταιρία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Τα μαθήματα «Επιχειρηματικότητα Ι» και «Επιχειρηματικότητα ΙΙ» διεξάγονται σε δύο ομάδες σπουδαστών, ταυτόχρονα για όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος, στα οποία δεν πραγματοποιούν τα αντίστοιχα μαθήματα. Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται σε αίθουσα του Τμήματος Μάρκετινγκ και τα εργαστηριακά σε εργαστήριο του Τμήματος Λογιστικής.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Η διδασκαλία του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα Ι» πραγματοποιείται σε τρίωρα μαθήματα διάρκειας δεκατριών εβδομάδων.
Οι θεματικές ενότητες είναι: Εισαγωγή στην οικονομία, Διοίκηση Επιχειρηματικών μονάδων, Marketing και Χρηματοοικονομικά. Επίσης προβλέπεται ανάθεση εργασιών σε μία από τις παραπάνω ενότητες, που εφόσον αξιολογηθούν από τον αντίστοιχο διδάσκοντα, μπορούν να προσαυξήσουν την τελική βαθμολογία μέχρι και τρεις μονάδες. Η τελική εξέταση είναι γραπτή, με ερωτήματα κυρίως πολλαπλής επιλογής. Η ενεργή και τακτική συμμετοχή στα μαθήματα και όχι η απλή παρουσία, κατά την κρίση του διδάσκοντα, επηρεάζει την τελική βαθμολογία του μαθήματος. Μαθήματα που χάνονται, αναπληρώνονται, σε συνεννόηση με τον αντίστοιχο διδάσκοντα. Στην αρχή του εξαμήνου διανέμεται χρονοδιάγραμμα των μαθημάτων και μέσα στην τρίτη εβδομάδα διανέμονται διδακτικές σημειώσεις. Επιπλέον προτείνεται πλούσια βιβλιογραφία, από βιβλία που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Οι σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς το μάθημα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα «Επιχειρηματικότητα ΙΙ», το οποίο έχει εργαστηριακή μορφή και χωρίζεται σε

Keywords
Τυχαία Θέματα