Μάθε τη φοιτητούπολή σου | Κομοτηνή

Ζητήσαμε από φοιτητές που σπουδάζουν στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις να μας δείξουν τα κατατόπια, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη φοιτητική ζωή των πρωτοετών μας που τώρα θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως ελεύθεροι ακαδημαϊκοί πολίτες. Μιλάει η εμπειρία του παλιότερου, γι’ αυτό πιτσιρίκο, δώσε βάση! Τα στέκια αλλάζουν, όπως και οι συνήθειές σου. Κομοτηνή - Η πόλη όπου κλαις 2 φορές. Μία όταν πας και μία όταν φεύγεις. Ανταπόκριση/αυτοψία: Ευθύμης Κάλφας Φιλοξενεί περίπου 10.000 χιλιάδες φοιτητές. Μέσα σε αυτούς και τα μελλοντικά
σου κολλητάρια. ΧρήσιμαΣτην Παλιά Νομική στεγάζονται οι σχολές Ιστορίας και Εθνολογίας, Κοινωνικής Διοίκησης, Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού (είναι μέσα στην πόλη –Παναγή Τσαλδάρη 1).Στην Πανεπιστημιούπολη στεγάζονται η Νομική, τα ΤΕΦΑΑ, Φιλολογία, Δ.Ο.Σ.Α. Η πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη που είναι εκτός πόλης γίνεται με λεωφορεία τα από 3 στάσεις. Παλιά νομική-παλιά πρυτανεία-Κοσμόπολις (εμπορικό). Οι φοιτητές για τις μετακινήσεις από την Κομοτηνή, στο campus και πίσω, δεν πληρώνουν εισιτήριο. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων οι Πολιτικές επιστήμονες και η σχολή Αστυφυλάκων στεγάζονται σε μια περιοχή έξω από την Κομοτηνή (7ο χλμ Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης) που είναι γνωστή ως «Μέταλλα». Πρόσβαση πάλι με λεωφορείο αστικό χωρίς αντίτιμο για τους φοιτητές.Εστίες υπάρχουν στο campus (700 κλίνες) και μερικά δωμάτια πάνω από το Κοσμόπολις. Φοιτητική Λέσχη υπάρχει στο campus (Δημόσια με πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό) και ακόμα μια στην παλιά Νομική (Ιδιωτική, Χούτος: μεσημέρι-βράδυ) Σημεία συνάντησης: Πλατεία Ειρήνης (σιντριβάνι) Παλιά Πρυτανεία.Σπαθί. Αγορά: Ο δρόμος της Βενιζέλου.Ο δρόμος της Ερμού (γνωστά ως Τούρκικα)Το παζάρι κάθε Σάββατο. Odeon Cosmopolis (εμπορικό- Περιοχή Νέας Μοσυνούπολης) Χώροι Άθλησης: Συμπεριλαμβάνονται το ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής - έδρα του Πανθρακικού), Πανθρακικό Στάδιο (προπονητικό), Υπαίθριο Αθλητικό Δημοτικό Κέντρο (ΒΑ του κέντρου), το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο και το Σύμπλεγμα αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (Κλειστό Γυμναστήριο και κολυμβητήριο). Η ορεινή περιοχή στα βόρεια της πόλης προσφέρεται για mountain-biking, trekking και εκτος δρόμου οδήγηση.

Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε:

Το Περιαστικό Άλσος Νυμφαίας, 5 χλμ από το κέντρο της Κομοτηνής.Το Φανάρι, θαλασσινό θέρετρο της Κομοτηνής, 27 χλμ. από ΚομοτηνήΤην Λιμνοθάλασσα Βιστωνίδας, βιότοπος, ψαροχώρι, 25 χλμ από ΚομοτηνήΤην Λίμνη Ισμαρίδα (Μητρικού), νότια της Κομοτηνής Διασκέδαση: In μαγαζιά: στην πλατεία. Θέατρο, Avant Gard (Πηγαίνεις εκεί γιατί έτσι σου είπαν. Στέκι των κομμάτων, με πολύ κόσμο, ωραία διακόσμηση, πολύ ακριβές τιμές). Lobby: Το μοναδικό club της πόλης. (Τετάρτη Ελληνική Βραδιά)Ηχοδρόμιο: Το μοναδικό μπουζουκτσίδικο (έχουν τραγουδήσει εδώ στα πρώτα τους βήματα ο Οικονομόπουλος και ο Καλίδης). Εναλακτικά καφέ-έξω από την πλατεία (φραπέ 2€ τα ποτά από 4€ έως 5€)Λού.Κι: Έκανε την αρχή πριν 3 χρόνια και τόλμησε να ανοίξει μαγαζί εκτός πλατείας. Καθιέρωθηκε.
Keywords
Αναζητήσεις
ηχοδρομιο κομοτηνη τιμες, κομοτηνη παζαρι που γινεται
Τυχαία Θέματα