Κόλαση στη Βουλή για το Μνημόνιο 3

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή όταν ο πρόεδρος απέρριψε την έ αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου 3 μετά από καταμέτρηση.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Βουλής ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης προχώρησε στην ψηφοφορία
επί των παρόντων βουλευτών σχετικά με την Ένσταση Αντιστυνταγματικότητας του Μνημονίου 3.

Τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν. Το άθροισμα των βουλευτών που σηκώθηκαν φαινόταν να είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπολοίπων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ).

Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας πως Προφανώς δεν ηγέρθη ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και συνεπώς η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίπτεται.Από εκείνη τη στιγμή στη Βουλή προκλήθηκε ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να διαμαρτύρονται και τον Πρόεδρο της Βουλής να προσπαθεί να καθησυχάσει τα πνεύματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να δηλώσει πως με βάση τον κανονισμό προχωράει σε Ονομαστική Ψηφοφορία η οποία θα ακολουθήσει μετά την διακοπή μισής ώρας (προφανώς για να προλάβουν να φτάσουν στη Βουλή οι αργοπορημένοι Βουλευτές της συγκυβέρνησης).

Η απόρριψη της ένστασης αντισυνταγματικότητας Η διακοπή της συζήτησης
Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα