Καλοκαιρινές διακοπές σε βουνό

Καλοκαιράκι έφτασε και ζώντας στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει τις καλοκαιρινές διακοπές μας με νησιά, Beach bars, ρακέτες και αλμύρα, σαββατοκύριακα και λιώσιμο στις κοντινές παραλίες, αλλά έχετε σκεφτεί καθόλου τις επιλογές που μας δίνονται για βουνίσιες διακοπές;

Πήλιο: Κλασικός προορισμός και καλοκαιρινός και χειμερινός, πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου, έχει άπειρα χωριουδάκια, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπιες γεύσεις (πολλές φορές ετοιμάζουν φαγητά
οι ιδιοκτήτες και σε «φιλεύουν») πίτες, τυριά και άλλα πολλά! Αλλιώς, οι περισσότερες παραλίες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση για παράδειγμα οι «Άγιοι Σαράντα», ο «Μυλοπόταμος». Εννοείται ότι θα περάσετε και από «Πορταριά», «Τσαγκαράδα», «Μακρυνίτσα» χωριά γραφικά πνιγμένα στο πράσινο από πλάτανους. Σε κάποιες περιοχές επιτρέπεται και ελεύθερο κάμπινγκ. Ρωτήστε και ψάξτε για τις παραλίες «Παρίσαινα» και «Ανάληψη». Κρυμμένες μέσα σε βλάστηση και βράχια θα σας ανταμείψουν δεόντως!

Ζαγοροχώρια: Η ομορφιά των χωριών δεν περιγράφεται αν δεν τα δεις από κοντά! Αν αποφασίσετε να πάτε, όπως και στο Πήλιο νοικιάστε σε ένα από τα χωριουδάκια και με μπορείτε να γυρίσετε και τα άλλα! Must see, αποτελεί η χαράδρα του Βίκου, όπου αφήνετε το αυτοκίνητο σε ένα χωριό που λέγεται Βραδέτο και προχωράτε για 1-2 χιλιόμετρα ένα μονοπάτι που οδηγεί στη χαράδρα. Η θέα σου κόβει την ανάσα και σου μένει για μια ζωή στη μνήμη! Αν θέλετε να νιώσετε βουκολική ζωή υπάρχει και ένα χωριό που λέγεται Τσεπέλοβο και μπορείτε να πάτε και να δείτε τις περίφημες σαρακατσάνικες στάνες (σαν ινδιάνικες σκηνές φανταστείτε). Α, θα βαρεθείτε να βλέπετε πέτρινα σπίτια ΠΑΝΤΟΥ!

Παγγαίο Όρος: Εκτείνεται ανάμεσα στους νομούς Καβάλας και Σερρών και όπως λένε αυτοί που το έχουν ζήσει είναι σαν να έχει μείνει ανέγγιχτο από το χρόνο. Για τους πιο περιπετειώδεις, είναι ιδανικό για ορειβασία καθώς ξεχύνονται πανέμορφα δάση από οξιές, έλατα, καστανιές, πλατάνια και δρύες, που σκεπάζουν πλαγιές και ρεματιές. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Τρίκορφο, μια σειρά από κάθετους βράχους με υψομετρικές διαφορές 150-250 μέτρα που αποτελούν ένα αξιόλογο αναρριχητικό πεδίο!

3-5 Πηγάδια: Τώρα οι περισσότεροι μπορεί να το ξέρετε ως χιονοδρομικό κέντρο αλλά είναι ιδανικό και για καλοκαιρινό camping με σκηνές δίπλα στο ποτάμι. Ιδανικό μέρος για να στήσετε και τροχόσπιτα είναι η «Κουτσούφλιανη» πολύ κοντά στα 3-5 πηγάδια και είναι και πιο οργανωμένη και με ταβερνάκια! Πάρτε την παρέα σας και πάτε την περίοδο του δεκαπενταύγουστου μαζεύει πολύ κόσμο και κάντε ιππασία και μπανάκι στο ποτάμι!
Θα σας βγει πολύ πιο οικονομικά από το να πληρώσετε τα μαλλιοκέφαλα σας αν πάτε σε κάποιο νησί και θα είναι και παρείστικα, θα δείτε γραφικά μέρη θα γίνετε πιο περιπετειώδεις και θα νιώσετε πόσο διαφορετικός είναι ο βουνίσιος αέρας!
Φανή Λώλα
Keywords
Αναζητήσεις
καλοκαιρινες διακοπες στο βουνο, διακοπες σε βουνο καλοκαιρι
Τυχαία Θέματα