Καλοκαίρι χωρίς ενοχές

Καλοκαίριασε και πάλι, ένα κουράγιο να φύγει και η εξεταστική και μετά μόνο παραλία, ποτά, ξενύχτια, μαύρισμα και καλοκαιρινοί έρωτες. Η συγκεκριμένη περίοδος είναι η πλέον αγχωτική, από τη μία το διάβασμα και η εξεταστική και από την άλλη τα κιλά που πρέπει να χαθούν πριν βγεις στην παραλία. Εγώ δε θα προτείνω ως λύση τη δίαιτα αλλά το «βγες όπως είσαι».
Σίγουρα όλοι έχουμε κάποια ανασφάλεια για τα περιττά μας κιλά, την μπυροκοιλιά, το δέρμα μας που είναι πιο άσπρο κι από παρθενοσέντονο και φυσικά την εμφανή έλλειψη γυμναστικής.
Έχει περαστεί μια εικόνα, με αψεγάδιαστα σώματα, γυμνασμένα, χωρίς κυτταρίτιδα, με κοιλιακούς και ένα χρώμα που να θυμίζει Τσίλα. Οι περισσότεροι προσπαθούν να αποκτήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά με ατελείωτες ώρες γυμναστήριο, δίαιτες και solarium. Αξίζει όμως όλη αυτή η προσπάθεια ή καλύτερα θα ήταν να κάνουμε όλοι μαζί μια συμφωνία μπουν στην άκρη τα κόμπλεξ και να βγούμε στις παραλίες χύμα;
Ας απενοχοποιηθούμε και ας βγούμε έτσι όπως είμαστε στην παραλία, χωρίς κοιλιακούς και χωρίς tattoo. Μπορεί οι άλλοι να αλείφουν λάδι στις φέτες τους, εμείς όμως γουστάρουμε να βγούμε φέτα λαδορίγανη στο φούρνο! Το να μπούμε σε ένα τρυπάκι ότι πρέπει να είμαστε αρεστοί στους άλλους και να στερούμαστε πράγματα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε με την εικόνα μας μου φαίνεται λίγο αστείο! Αλλά ας μην κρυβόμαστε, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μοντέλα, άλλοι προτιμούν το γυμναστήριο και τη σαλάτα και άλλοι τη σοκολατίνα και το διπλόπιτο με μπόλικο τζατζίκι!
Σίγουρα ένα γυμνασμένο και μαυρισμένο σώμα τραβάει τα βλέμματα, το ίδιο όμως κάνουν και τα κοψίδια! Και στην τελική, δε φταίμε εμείς που πριν το καλοκαίρι είναι η εξεταστική, πώς να χτίσεις σώμα όταν είσαι στη βιβλιοθήκη πνιγμένος στις σημειώσεις;
Δε χρειάζεται λοιπόν να υπάρχει τόσο άγχος για την εμφάνιση μας. Ας μπουν όλοι οι κομπλεξισμοί στην άκρη και ας περάσουμε καλά χωρίς να μας γίνεται έμμονη ιδέα η εμφάνιση. Γιατί όπως λέει πολύ σοφά το άσμα, σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! Καλό και απενοχοποιημένο καλοκαίρι σε όλους!
Ηρακλής Μηταλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα