Φοιτητικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί | DIT Radio

Ένα μικρόφωνο ,ένα ζευγάρι ακουστικά , φωνές γεμάτες διάθεση και όρεξη , θα μπορούσε να είναι μια πρώτη απόπειρα να περιγράψει κανείς το φοιτητικό ραδιοφωνικό project που ονομάζεται D.I.T radio.Οι φοιτητές είναι έτοιμοι να ενημερώσουν και να ψυχαγωγήσουν τους ακροατές τους καθημερινά. Μπορεί κάποιος να ακούσει μια πλούσια “ποικιλία” μουσικών ειδών από βαριά λαϊκά μέχρι Heavy Metal, R’n’B , HipHop, Jazz
& ρεμπέτικα. Eνημέρωση , ψυχαγωγία και πολύ μουσική είναι τα κομμάτια του puzzle που συνθέτουν όλα μαζί το D.I.T radio. ΔημιουργίαΤο D.I.T. Radio δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2009 από τον Κωνσταντίνο Σοκολάκη με την βοήθεια του Θοδωρή Λίτσα, φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και λειτουργούσε σε δοκιμαστική φάση μέχρι τον Αύγουστο. H νόμιμηλειτουργία ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου με μια πλειάδα φοιτητών όχι μόνο από το ίδιο τμήμα. Το όνομα αυτού όπως φαίνεται προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος της σχολής (Department of Informatics & Telecommunications).
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας σταθμός για φοιτητές που θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και την δημιουργικότητά τους παίζοντας το είδος μουσικής που επιθυμούν. To σλόγκαν του σταθμού, music bytes for all, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι υπάρχει μια πλούσια γκάμα μουσικών ειδών από βαριά λαϊκά μέχρι Heavy Metal, R’n’B & HipHop, Jazz κ.ά. Το πρόγραμμα αποτελείται από καθημερινές live εκπομπές, καθώς και από διάφορα αφιερώματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενδεικτικά: σε ξένους καλλιτέχνες της ροκ και μέταλ σκηνής: Black Sabbath, Metallica, AC/DC, TheOffspring, Prodigy, Iced Earth, Red Hot Chilli Peppers κ.ά. Pop, House & Dance με Live Mix από ραδιοφωνικούς Dj’s ελληνικά αφιερώματα: Νίκος Βέρτης , Βασίλης Καρράς , ελληνική ρόκ μουσική, “We Love 90s” , ρεμπέτικα κ.ά. αφιερώματα στην παραδοσιακή μουσική 24ώρο Παραγωγοί vs PlaylistΟ σταθμός το τελευταίο διάστημα ασχολείται και με τις συνεντεύξεις Ελλήνων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, ανάμεσά τους: ο Ανδρέας Μανθόπουλος, οι Anorimoi, οι Trendy Hooliguns, οι Sonata Antartica, ο Νέγρος Του Μοριά κ.ά.
ΔραστηριότητεςΤο D.I.T. Radio εκτός από τις καθημερινές εκπομπές, ασχολείται και με διάφορες μουσικές και κοινωνικές δραστηριότητες, όπως π.χ. Silent Dancing, ραδιοφωνική κάλυψη συναυλιών (π.χ. Πλατεία Βαρνάβα), κ.ά.
Η ΟμάδαΜετά από μερικούς μήνες ξεκίνησαν να μπαίνουν στο δυναμικό του σταθμού και φοιτητές άλλων σχολών της Αθήνας, αυτή την στιγμή είναι πάνω από 40 άτομα με περισσότερες από 20 εβδομαδιαίες εκπομπές.
Σχολές: Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΠΑ.ΠΕΙ., Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Πολυτεχνείο και από διάφορα ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.ά.
ΔιασκέδασηΚατά καιρούς ο σταθμός πραγματοποιεί πάρτι σε διάφορα σημεία της Αθήνας στα οποία έρχεται σε επαφή με τους ακροατές του και όχι μόνο, με βασικό στόχο την ποιοτική διασκέδαση σε φοιτητικές τιμές.
Social MediaFacebook : www.facebook.com/dit.radioTwitter: http://www.twitter.com/dit_radioYouTube Channel: http://www.youtube.com/user/ditradiogr

Βίντεο:D.I.T. Radio 2011-2012 (Αναδρομή) : http://www.youtube.com/watch?v=nuHw0jO4Rb8Trendy HooliGuns @D.I.T. Radio – Videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=I76bvBsN2O4D.I.T. Radio 24h Music:Νίκος Βέρτης – http://vertis.dit-radio.grΒασίλης Καρράς – http://karras.dit-radio.grσύντομα και άλλα...__

Το D.I.T. radio είναι μια φρέσκια ραδιοφωνική παραγωγή με νέους ανθρώπους γεμάτους αισιοδοξία που ξέρουν πολύ καλά να τη μεταφέρουν μέσα από τη ραδιοφωνική τους παρέα. Το όνομα τους προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος της σχολής (Department of Informatics & Telecommunications). Ο καθένας όμως μπορεί να το ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο. Μετά από επικοινωνία με τα παιδιά του σταθμού, για μένα D.I.T. radio είναι μια φρέσκια ιδέα που κάθε μέρα ανανεώνεται με συνεντεύξεις ,φιλανθρωπικά εvent και πολλά μουσικά δρώμενα .Η παρέα τους είναι έτοιμη να σας δεχτεί καθημερινά και να σας κρατήσει συντροφιά όχι μόνο τις δύσκολες ώρες τις εξεταστικής αλλά κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Τέλος αν έχετε και κάποια απορία σε θέματα , Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι έτοιμοι σίγουρα να σας βοηθήσουν.Για ένα ραδιόφωνο με άποψη …….συντονιστείτε στο D.I.T. radio….

της Σοφίας Λουκίδου
Keywords
Τυχαία Θέματα