Φοιτητικές Εκλογές 2012 | Πριν ψηφίσεις, σκέψου!

Με το που τελείωσε η Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στη σχολή μου, απόρησα αν βρίσκομαι στην ίδια Ελλάδα που βρίσκονται και οι συμφοιτητές μου που εκπροσωπούν τις παρατάξεις τους. Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και έψαξα στο κεφάλι μου μήπως βρω καμιά κεραία ενώ πρόφερα το «E.T go home» μπας και διαπιστώσω αν έχω καμιά συγγένεια με τον αξιαγάπητο εξωγήινο. Τα νεύρα μου είναι τόσο τσιτωμένα που, πραγματικά, δεν ξέρω με ποιον πρέπει να τα βάλω. Με αυτούς που έχουν τόσο θράσος να ζητάνε την ψήφο μας, με εμάς που κάθε φορά τους εκλέγουμε
ή μήπως με τη μαμά μου που μου έλεγε «Διάβασε να περάσεις στο πανεπιστήμιο, είναι ωραία εκεί, θα με θυμηθείς».

Αυτό λοιπόν το άρθρο δε θα αναφερθεί σε εργατικά κεκτημένα, πράσινες ιστορίες και ντολμαδάκια γιαλαντζί. Αυτό το άρθρο απλά θα προσπαθήσει να θυμίσει κάποια γεγονότα που οι περισσότεροι ξεχνάμε.

Πριν ψηφίσεις λοιπόν τις φοιτητικές παρατάξεις σκέψου:
Πόσο «δίπλα» στον φοιτητή ήταν τη χρονιά που πέρασε; Για κάποιους δίπλα, θεωρείται και η Αθήνα, όμως μην ξεχνάς ότι από τη Θεσσαλονίκη απέχει 504 χιλιόμετρα. Πόσο «στενή» επαφή έχουν με τους καθηγητές. Και αν αυτό είναι αρκετό για να σου μεταφέρουν τα sos της εξεταστικής Ιούνη, φαντάσου πως καταφέρνουν και παίρνουν οι ίδιοι 10άρια σε μαθήματα- παλούκια που ο μέσος φοιτητής δεν μπορεί να ξεπεράσει το 6,5 Αν ξέρουν να μιλάνε με επιχειρήματα, τεκμήρια και σωστά ελληνικά! Το να ψηφίσεις κάποιον που διαβάζει από χαρτοπετσέτα τον πολιτικό του λόγο (ο οποίος και γράφτηκε από κάποιον εξωπανεπιστημιακό) με κάνει να σε λυπάμαι ενώ φοιτητές του 2012 που δεν ξέρουν ότι το σωστό είναι «Στη μια» και όχι «Στις μια» αλλά και ότι λέμε «Όλους όσοι μας ψηφίσουν» και όχι «Όλους όσους….» σε καθιστά υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια. Σκέψου τι έχουν κάνει για το πανεπιστήμιο σου. Υπάρχει έλεγχος στην ώρα προέλευσης των καθηγητών; Απαντάνε έγκαιρα οι καθηγητές στα email που τους στέλνεις; Κάνει η γραμματεία σωστά τη δουλειά της; Είναι εξυπηρετική όπως οφείλει; Το πρόγραμμα εξεταστικής, έχει περάσει και από τα χέρια του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής σου για διορθώσεις; (Τιιιι, δεν έχετε φοιτητικό σύλλογο;;;;;;;;;). Ναι, όσο και αν δε με πιστεύεις, όλα αυτά πρέπει να αφορούν τη φοιτητική παράταξη που θα στηρίξεις. Πόσες φορές έχουν μαλλιοτραβηχτεί οι γκόμενες των παρατάξεων μπροστά σου; Πόσες φορές οι αριστεροί πλακώθηκαν με τους δεξιούς και τους πιο αριστερούς από τους πρώτους, ενώ θυμήσου το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε την τελευταία φορά που τους άκουσες να βρίζουν μάνες και οικογένεια… Αν είμαστε ότι τρώμε, όπως λένε, τότε σίγουρα είμαστε και ότι ψηφίζουμε. Είτε σου αρέσει είτε όχι, είσαι ίδιος και εσύ!Αλήθεια, δε θέλω να το παίξω ούτε καταπίεση, ούτε ανοιχτό μυαλό ούτε το «Παιδί μου και εγώ» λέγοντας σου τι να ψηφίσεις και τι όχι. Στο μόνο που θέλω να αναφερθώ ακόμα, είναι ότι η ψήφος επικροτεί, επιβραβεύει και αλλάζει! Βάλε τα με όποια σειρά θες, βάλε και σως για να γλιστράει αλλά πραγματικά, μα την εξεταστική του Ιούνη, πριν ψηφίσεις, σκέψου!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα