Φοιτητές on air | Πένυ &Ελπίδα από τον «Εξώστη»

Όταν κάτι το θες πολύ συνήθως λένε πως το καταφέρνεις. Έτσι έγινε με την Πένυ, την Ελπίδα και τον «Εξώστη»!
Η Πένυ (19), φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο τμήμα Θεολογίας και η Ελπίδα (18) επίσης φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού της Παντείου, κάθε Κυριακή μας συντροφεύουν με τις μουσικές τους επιλογές στο Summer
Rain Rock Radio.

«Ανέκαθεν ήθελα να γίνω ραδιοΦΟΝΙΚΟΣ παραγωγός.» μας λέει χαρακτηριστικότατα η Ελπίδα κάτι που ισχύει και για την Πένυ (για το –φονικός δεν ξέρουμε αλλά για το ραδιοφωνικός, σίγουρα!). «Γενικά ψαχνόμασταν για μια τέτοια ευκαιρία». Η οποία τους δόθηκε σε μια συναυλία με τη γνωριμία της Ελπίδας με τον ιδιοκτήτη του σταθμού, το «αφεντικό» όπως τον αποκαλούν τα κορίτσια, και έτσι η δημιουργία του «Εξώστη» ήταν απλή και τάχιστη! «Διαμορφώνεται ανάλογα με τον καιρό και τη διάθεση» ισχυρίζεται η Ελπίδα για το στυλ της εκπομπής «αλλά κυρίως είναι έντεχνη-ροκ ελληνική και εναλλακτική- ροκ ξένη» εξηγεί η Πένυ, και είναι αλήθεια! Στην εκπομπή θα ακούσεις από Τρύπες, Στέρεο Νόβα και Πασχαλίδη μέχρι Florence and The Machine, Nirvana και Mogwai. Όμως, είναι εύκολο να συνδυάσεις τη φοιτητική ζωή με το ραδιόφωνο; Όπως μας πληροφόρησε η Πένυ «Ναι, σίγουρα δεν είναι κάτι τρελό! Αν εξαιρέσεις ότι η προετοιμασία της εκπομπής κάθε Κυριακή διαρκεί περίπου 4 ώρες!» ενώ πρόσθεσε η Ελπίδα ότι « δεδομένου ότι είναι μόνο μια φορά την εβδομάδα δρα περισσότερο χαλαρωτικά παρά πιεστικά για μας! Ιδιαίτερα για μένα που το αντικείμενο των σπουδών μου σχετίζεται με την εκπομπή λειτουργούν αλληλένδετα ως bonus.» Επιπλέον, όπως περιγράφουν τα κορίτσια, εφόσον η εκπομπή γίνεται σε σπίτι και όχι στούντιο είναι μια αρκετά χαλαρή και διασκεδαστική εμπειρία, με καφέδες, μπύρες, τραγούδια, χορούς και….live chat! Fun Fact: Όταν έψαχναν όνομα για την εκπομπή κοιτούσαν αρχικά σε τραγούδια του Παυλίδη που αρέσει και στις δύο αλλά δεν βρήκαν κάτι. Όταν ξεκίνησαν να ψάχνουν σε Στέρεο Νόβα τους ήρθε πρώτο πρώτο στο μυαλό και των δύο ο «Εξώστης» από όπου πήρε το όνομά της η εκπομπή! Α Bullet for : Πένυ και Ελπίδα! Αγαπημένος Καλλιτέχνης:
Πένυ: Παύλος Παυλίδης
Ελπίδα: Λεωνίδας Μπαλάφας Τραγούδι που θέλουν να παίζει συχνά:
«Εξώστης» από Στέρεο Νόβα (για την ακρίβεια παίζει στην αρχή κάθε εκπομπής!) Αγαπημένος Στίχος:
Πένυ: “Say what you want/ Don’t change at all/ For we all love/ The change of hearts” από Electric Litany
Ελπίδα: “Soulmates Never Die” από Placebo Στην εκπομπή θα ήθελα να έχω καλεσμένο:
Πένυ: Kurt Cobain
Ελπίδα: Jim Morrison Ποτέ δεν θα έπαιζα στην εκπομπή:
Πένυ: Βασίλη Παπακωνσταντίνου (εκτός από ένα-δύο…λέει.)
Ελπίδα: Μελίνα Ασλανίδου Το τραγούδι που θα ήθελα να ακούσω live:
Πένυ: Όλο το «Lungs» από Florence and The Machine
Ελπίδα: «Apart» από The CureΟ «Εξώστης» παίζει κάθε Κυριακή 17:00-19:00 στο Summer Rain Rock Radio (http://summerrain.caster.fm/).
Αναστασία Νικηταρά fb.com/AnastasiaNikitara94
mail: [email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα