Ειδικά πεζοδρόμια με λωρίδες για χρήστες κινητών

Στην πόλη Τσονγκουίνγκ, με πληθυσμό, τρεις φορές αυτόν της Ελλάδας, ή αλλιώς τριάντα εκατομμύρια, ο δήμαρχος αποφάσισε να αντιμετωπίσει το σημαντικότερο πρόβλημα που ήταν αυτό των τραυματισμών μεταξύ πολιτών που πληκτρολογώντας μηνύματα στο κινητό τους, τράκαραν μεταξύ τους, γεμίζοντας τα νοσοκομεία!
Η λύση, απλή. Ο δήμαρχος δημιούργησε τα πρώτα πεζοδρόμια για χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Κίνα και για την ακρίβεια σε όλο τον πλανήτη.Τα ειδικά
πεζοδρόμια δεν απευθύνονται απλά στους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Εχουν και διαγραμμίσεις και λωρίδες κυκλοφορίας σε αντίθετες κατευθύνσεις όπως και οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα!
Τα νέα πεζοδρόμια έχουν μία λωρίδα για ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους και θέλουν απλά να περπατήσουν χωρίς να αποφεύγουν τους απορροφημένους χρήστες και άλλες δύο σε αντίθετη φορά για όσους περπατούν και συγχρόνως στέλνουν μηνύματα ή παίζουν παιχνίδια.Στην Κίνα, το πρόβλημα με τους τραυματισμούς χρηστών κινητών τηλεφώνων μεταξύ τους ή με κολώνες, είναι τόσο μεγάλο ώστε υπάρχουν ήδη και δεκάδες εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες των τηλεφώνων, καταλαβαίνουν ότι επίκειται …τρακάρισμα πεζών και ενημερώνουν τους χρήστες να σηκώσουν το κεφάλι τους…
Άλλες εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί και για τους κατόχους κινητών που κυκλοφορύν συνεχώς με ακουστικά και μουσική και δεν προλαβαίνουν να ακούσουν ένα αυτοκίνητο που φρενάροντας κατευθύνεται κατά πάνω τους ή μία βόμβα που σκάει λίγο παραπέρα. Αυτές οι εφαρμογές αναγνωρίζουν ειδικούς ήχους sos και σταματάνε την αναπαραγωγή της μουσικής για να δώσουν στον χρήστη μία τελευταία ευκαιρία να σωθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα