ΕΜΠ | Νέο κρούσμα βίας στο πολυτεχνείο

Άλλο ένα κρούσμα βίας σημειώθηκε χθες στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Διαβάστε την αναφορά του αναπληρωτή προέδρου της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ:
Σήμερα, 19‐12‐2012, στις 3:30 μμ, ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν στο γραφείο της Καθηγήτριας Δανάης Διακουλάκη, στο κτίριο της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Κατατρομοκράτησαν την ίδια, πέταξαν μπογιά παντού στο γραφείο της, στο διάδρομο, έγραψαν με σπρέι στους τοίχους.
Οι συνάδελφοι από τα διπλανά γραφεία μόλις που πρόλαβαν να διαπιστώσουν το περιστατικό και να προστρέξουν σε βοήθεια της συναδέλφου ενώ οι κουκουλοφόροι αποχωρούσαν. Με αφορμή το γεγονός αυτό αποφασίστηκε να μην γίνουν καθόλου μαθήματα σήμερα στο τμήμα Χημικών Μηχανικών:
Όπως μπορείτε να δείτε στην συνημμένη αναφορά, σήμερα το απόγευμα διαδραματίστηκε στη Σχολή μας ένα πρωτοφανές γεγονός, εκδήλωσης ωμής βίας κατά συναδέλφου. Οι κουκουλοφόροι εισβολείς τρομοκρατούν και βιαιοπραγούν, ρυπαίνοντας και καταστρέφοντας το γραφείο, σε μια σκηνή χωρίς προηγούμενο στον ακαδημαϊκό μας χώρο, που μας αφήνει όλους/όλες άφωνους/ες και σοκαρισμένους/ες. Παρ' όλα αυτά, οφείλουμε αφενός να καταγγείλουμε έντονα το γεγονός και να ζητήσουμε από τις Αρχές του ΕΜΠ την κινητοποίηση των σχετικών διαδικασιών για την ανεύρεση και τιμωρία των δραστών, και αφετέρου να συμπαρασταθούμε ολόθερμα στην συνάδελφο, με την ευχή να ξεπεράσει γρήγορα την τραυματική αυτή εμπειρία. Ειδικότερα, η Σχολή αποφασίζει: αύριο, Πέμπτη, 20/12, να ανασταλούν όλες οι εκπαιδευτικές της δραστηριότητεςστην αυριανή Σύγκλητο, να αποφασιστεί η κινητοποίηση όλου του Ιδρύματος πάνω στις ανωτέρω γραμμέςως ελάχιστο δείγμα φροντιδας, να αποκαταστθούν αμέσως οι υλικές ζημιές στο γραφείο της συναδέλφου.
Keywords
Τυχαία Θέματα