Δραστήριοι Φοιτητές ΤΕΙ Λάρισας | Έφτιαξαν videogame κατά του σχεδίου «Αθηνά»

Το τελευταίο διάστημα σύσσωμος ο ακαδημαϊκός κόσμος ταρακουνήθηκε από τις επικείμενες αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά». Σελίδες κειμένων γράφτηκαν, αμέτρητα GB βίντεο φορτώθηκαν, έγιναν συνελεύσεις, πορείες διαμαρτυρίες κ.ο.κ. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μορφές διαμαρτυρίας, τις εντυπώσεις κέρδισε μια παρέα φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΑΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι έκαναν την αγανάκτησή τους βιντεοπαιχνίδι! Γνωρίστε τους. Καταρχάς πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς. Ποιοι είστε και ποιος ο ρόλος του καθένα στο παιχνίδι; Είμαστε φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
του ΤΕΙ Λάρισας στο πέμπτο εξάμηνο σπουδών. Η ομάδα μας αποτελείται από τους:
Πάνος Καράμπελας - Προγραμματισμός, Αρχική ΣύλληψηΕίμαι είκοσι ενός ετών, είμαι από το Μεσολόγγι και σπουδάζω στην Λάρισα. Ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με τον προγραμματισμό βιντεοπαιχνιδιών και εφαρμογών. Άλλα ενδιαφέροντα μου είναι η μουσική, ο κινηματογράφος, οι βόλτες και συζητήσεις με φίλους, gaming, τεστ νοημοσύνης και επιστημονικά βιβλία.
Δημήτρης Σεμιτσόγλου-Τσιάπος - Γραφικά, Επεξεργασία ήχου, PackagingΕίμαι από τη Θεσσαλονίκη. Ασχολούμαι με τη μουσική, το ελεύθερο λογισμικό και την τεχνολογία γενικότερα.
Γιάννης Κοροντάνης - Σενάριο, ΣυνθήματαΕίμαι από την Γλυφάδα (Αττική) και είμαι είκοσι ενός. Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να τον περνάω με φίλους είτε σε εξόδους είτε και σε κάποιο σπίτι. Όταν κάθομαι σπίτι σερφάρω στο ίντερνετ, ακούω μουσική, παίζω video games, βλέπω ταινίες και διαβάζω βιβλία ή κόμικς, με λίγα λόγια ό,τι κάνει ο κάθε σύγχρονος φοιτητής εκτός εξεταστικής. Επίσης ασχολούμαι με τον αθλητισμό γιατί λόγω του αντικειμένου σκούδων τρώω αρκετό χρόνο στον υπολογιστή και στην καρέκλα, έτσι όποτε μου δοθεί η ευκαιρία παίζω και κανένα μπασκετάκι!
Βασίλης Σπανός – ΣυντονισμόςΚατάγομαι από την ακριτική Ξάνθη. Ασχολούμαι αρκετά με θέματα τεχνολογίας και λογισμικού και περνώ τις ελεύθερες ώρες μου με πολύ μουσική και κινηματογράφο, ίσως και κάποιο βιντεοπαιχνίδι. Αγαπημένες μου δραστηριότητες είναι η αναζήτηση νέων καλλιτεχνών, η μαγειρική και η παρέα με φίλους. Πως σας ήρθε η ιδέα του παιχνιδιού «Απόδραση από τη Λαμία»;Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για την ενημέρωση και κινητοποίηση του τμήματός μας όσον αφορά το σχέδιο Αθηνά, τέθηκε από τον Πάνο το θέμα της ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, προτάθηκε η δημιουργία σχετικού βιντεοπαιχνιδιού και έγινε αναζήτηση για άτομα τα οποία θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Από το πλήθος ξεχώρισαν τρία χέρια: ο Δημήτρης, ο Γιάννης και ο Βασίλης. Όλως τυχαίως, γνωριζόμασταν ήδη, αν και δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά σε κάποιο project. Παρ' όλα αυτά, η ιδέα του παιχνιδιού πήρε πολύ γρήγορα μορφή και οι εργασίες κατανεμήθηκαν και ξεκίνησαν μέσα στις επόμενες ώρες. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου για το παιχνίδι;Οι αντιδράσεις του κόσμου, τόσο εντός όσο και εκτός της σχολής ήταν πολύ θετικές από την πρώτη στιγμή. Γράφτηκαν άρθρα σε blogs, ειδησεογραφικά sites και προβλήθηκε ακόμη και στην τηλεόραση με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διαδοθεί αστραπιαία, με τα downloads να φτάνουν τα 3.000 μέσα στις πρώτες 5 μέρες. Τι θέλετε να πετύχετε μ' αυτή την κίνηση;Ο στόχος του παιχνιδιού είναι διττός: Να διαμαρτυρηθούμε για την κατάφωρη αδικία στην κατάργηση και μετακίνηση του τμήματος μας με ένα σατιρικό και πρωτότυπο τρόπο καθώς και να προβάλλουμε την τεχνογνωσία που μας προσφέρεται σε αυτό. Τελικά, το παιχνίδι αποδείχθηκε ένα αποδοτικό και ευθύ μέσο για την επίτευξη του στόχου μας. Αν και είναι συγκεκριμένο σε κάποια σημεία, στοχεύει να θίξει αρκετά από τα προβλήματα που δημιουργούνται και σε άλλα ιδρύματα λόγω του σχεδίου Αθηνά. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;Για την ώρα το μόνο βήμα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να συνεχίσουμε κανονικά τις σπουδές μας χωρίς άλλες περιπέτειες και παραλογισμούς. Ελπίζουμε το παιχνίδι να έβαλε το δικό του λιθαράκι σε έναν αγώνα ο οποίος είναι κοινός για ένα μεγάλο μέρος της φοιτητικής κοινότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα