ΔΠΘ | «Καταληψίες» φοιτητές έκαναν δωρεά βιβλίων στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη

Το διάστημα 26/02/2013 ως 19/03/2013 το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας τελούσε υπό κατάληψη από τους φοιτητές του, οι οποίοι με διάφορους τρόπους έδειξαν την αντίθεση τους στο "Σχέδιο Αθηνά", το οποίο ανάμεσα σε άλλα καταργούσε τη μοναδικότητα του τμήματος και υποβάθμιζε τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του τμήματος.

Μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα της κατάληψης οι φοιτητές μάζεψαν κάποια χρήματα, που θα χρησίμευαν στον αγώνα εναντίον του σχεδίου αυτού. Ωστόσο, βρέθηκε γρήγορα η λύση και
ξεκαθαρίστηκε το τοπίο, καθώς ανακοινώθηκε πως το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας δε θα απορροφήσει το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Γνωρίζοντας πλέον τη θετική αυτή έκβαση του ζητήματος, το Συντονιστικό Κατάληψης και οι φοιτητές που συμμετείχαν ενεργά στην κατάληψη αποφάσισαν ομόφωνα να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα που μάζεψαν ώστε να εμπλουτίσουν με βιβλία την Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας. Κάπως έτσι, την Πέμπτη 23/05/2013 παραδόθηκαν στη βιβλιοθήκη του τμήματος 15 βιβλία που θεραπεύουν διάφορες πτυχές της επιστήμης της Ιστορίας !
Keywords
Τυχαία Θέματα