James Bond, Harry Potter και Σαίξπηρ στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Το βράδυ της Παρασκευής στις 21:00 τοπική ώρα Λονδίνου, τα μάτια όλου του πλανήτη θα στραφούν στο Λονδίνο, για να παρακολουθήσουν τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα υπερθέαμα που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές των αγώνων με επικεφαλής σκηνοθέτη τον Ντάνι Μπόιλ.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της
εφημερίδας «Τα νέα», το Ολυμπιακό στάδιο θα μετατραπεί στις «Θαυμαστές Νήσους» (Isles of Wonder), έχοντας ως έμπνευση το έργο «Τρικυμία» του William Shakespeare. Το στάδιο θα μετατραπεί σε βρετανική ύπαιθρο.

Την έναρξη της τελετής θα σημάνει η μεγαλύτερη αρμονικά συντονισμένη καμπάνα στον κόσμο 442 ετών, και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου, ενώ στις οθόνες του σταδίου θα προβληθεί ένα φιλμάκι που θα περιλαμβάνει εικόνες από τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ. Οι πληροφορίες λένε πως ένας κασκαντέρ θα πέσει με αλεξίπτωτο στο στάδιο, θυμίζοντας τον πράκτορα 007.

Η μουσική που θα ακουστεί στην τελετή θα περιλαμβάνει τραγούδια από τους Beatles, The Who, Sex Pistols, ενώ θα ακουστεί και το μουσικό θέμα της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, αναμένονται 1 δις θεατές να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης. Η τελετή του Πεκίνου είχε 500 χιλιάδες τηλεθεατές, ενώ η τελετή έναρξης της Αθήνας κατάφερε και συγκέντρωσε 4 δις θεατές.

Το σύνολο των χωρών που θα εμφανιστούν στην παρέλαση των αθλητών είναι πάνω από 200 ενώ η διάρκεια της τελετής έχει υπολογιστεί στις 3 ώρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα