Hashtag: The Urban / Pop Duo

Η Λήδα κι ο Σπύρος είναι δύο νέα παιδιά που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν μουσική. Ο Urban/pop ήχος τους είναι ό,τι πιο φρέσκο ακούσαμε τελευταία. Το όνομά τους είναι Hashtag και χαιρόμαστε να τους ακούμε!

Συνέντευξη: Κατερίνα Ευσταθιάδου

Μου αρέσει πολύ το όνομά σας. Να φανταστώ ότι πίσω από την επιλογή του κρύβεται κάποιος ορκισμένος τουιτεράς;
Η αλήθεια είναι ότι ανήκουμε στη γενιά των social media και το Twitter
αποτελεί ένα ισχυρό μέσο τόσο των νέων, όσο και των καλλιτεχνών. Παράλληλα, η δίεση αποτελεί και σύμβολο στη μουσική… οπότε όπως καταλαβαίνεις, από τον συνδυασμό αυτών των δύο προέκυψε το όνομα «Hashtag»!

Είστε δύο νέα παιδιά με μουσικό background. Πώς γνωριστήκατε και αποφασίσατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας;
Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, γνωριστήκαμε μέσα από κοινούς γνωστούς και ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στη μουσική, είδαμε πως οι δρόμοι μας ταιριάζουν και είπαμε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα group. Η αγάπη πάνω στη μουσική είναι ίσως ο πιο δυνατός κρίκος που μας ένωσε.

Η μέχρι τώρα εμπειρία σας από το στούντιο, τα γυρίσματα videoclip και τις live εμφανίσεις τι σας έμαθε;
Αρχικά μας έχει γεμίσει με υπέροχα συναισθήματα. Νοιώθουμε τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους γύρω από τη μουσική και την δισκογραφία. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας στο χώρο μάς έχει διδάξει να έχουμε υπομονή και θέληση. Πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς, να προσπαθούμε και να εξελισσόμαστε καθημερινά για το καλύτερο. Έχουμε ακόμα να μάθουμε και να δώσουμε πολλά…

Πώς άλλαξε η ζωή σας μετά τους Hashtag;
Όταν αυτό που αγαπάς παύει να είναι ένα απλό χόμπι και γίνεται η δουλειά σου, τότε αναμφίβολα αλλάζει και η καθημερινότητά σου. Σίγουρα έχουν αυξηθεί οι ώρες που περνάμε μαζί στο studio κάνοντας πρόβες ή δοκιμάζοντας νέους ήχους και τραγούδια. Μπορεί να έχει μειωθεί ο ελεύθερος χρόνος μας αλλά η αγάπη για τη μουσική τα αλλοιώνει όλα. Από την πρώτη στιγμή έχουμε εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο κι αυτό μας κάνει να νοιώθουμε και μία μεγαλύτερη ευθύνη.

Στο clip του Κι Αν Όλα Τελείωσαν σας είδαμε με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και την Άννα Πρέλεβιτς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πείτε μας ένα μυστικό για τον καθένα από τα Backstage.
Η αλήθεια είναι πως κι εμείς τους γνωρίσαμε στα γυρίσματα του video clip, δεν τους είχαμε συναντήσει από κοντά μέχρι τότε. Και οι δύο είναι άνθρωποι απλοί και κεφάτοι... Η Άννα είναι ένας άνθρωπος πολύ δεκτικός και ιδιαίτερα δημιουργικός στη δουλειά του και ο Δημήτρης εξαιρετικά συνεργάσιμος και μ’ εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ (στα γυρίσματα ήταν η ψυχή της παρέας).

Όπως ξέρετε, το κοινό μας είναι φουλ φοιτητικό. Ένα δύσκολο κοινό που, αν το κερδίσεις, θα σε ανταμείψει. Μπορείτε να ταυτιστείτε με τον φοιτητή, τον νέο 18-25 γενικότερα, τα ενδιαφέροντα και τις ιδιοτροπίες του;
Λήδα: Εννοείται γιατί κι εγώ ακόμα είμαι φοιτήτρια. Παρόλο που έχω επικεντρωθεί στο όνειρό μου που είναι η μουσική, προσπαθώ να συνδυάσω και τις σπουδές μου όπως και τόσοι άλλοι νέοι που δουλεύουν παράλληλα. Μπορώ να καταλάβω το άγχος τους, την προετοιμασία για την εξεταστική, τον μειωμένο ελεύθερο χρόνο…
Σπύρος: Εγώ μπορεί να μην είμαι πλέον φοιτητής αλλά τα πέρασα αυτά τα χρόνια οπότε μπορώ να ταυτιστώ. Οι νέοι έχουν αυτήν την «αντίδραση» που θέλουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο. Προσπαθούν κάθε ώρα και στιγμή να λύσουν τα προβλήματά τους με μία βόλτα στην πλατεία, με ατελείωτες κουβέντες με την παρέα και τους κολλητούς… μέχρι και με ένα τραγούδι (στην περίπτωσή μου).

Υπάρχει κάποιο μελλοντικό επαγγελματικό σχέδιο που θα θέλατε να μας αποκαλύψετε;
Αυτή τη περίοδο είμαστε όλη μέρα studio ετοιμάζοντας το πρόγραμμά μας για το live tour μας. Παράλληλα δοκιμάζουμε νέα τραγούδια… γενικά είμαστε σε μία άκρως δημιουργική περίοδο.

Ποια #hashtags θα ανοίγατε με βάση αυτά που σας προβληματίζουν, ευαισθητοποιούν, συγκινούν, συναρπάζουν;
Σίγουρα είναι πάρα πολλά… (γέλια). Ωστόσο αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια αυτά θα ήταν… #music #passion #love #smile #teengeneration και φυσικά #mycampusgr! :)

Ακολουθήστε τους
Facebook: https://facebook.com/HashtagMusicProject
Twitter: https://twitter.com/HashtagMusic_
Instagram: http://instagram.com/hashtagmusic_


Keywords
Τυχαία Θέματα