Girls Talk | Αισίως πρώτο ραντεβού... Τώρα τι;

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει περάσει, πολλοί βγήκαν έξω να γιορτάσουν με τον σύντροφό τους, οι υπόλοιποι στο σπίτι με καλή παρέα πίνοντας και σπάζοντας έπιπλα. Αλλά είμαστε εδώ, ‘ξεφεύγοντας’ από το mainstream δέκα μετά από την περίφημη ημέρα(έχει περάσει και η Τσικνοπέμπτη) για να μιλήσουμε για ραντεβού.

Με δύο μακροχρόνιες σχέσεις που δε συνοδεύτηκαν από πρώτα ραντεβού, αναγκάζεσαι να ρωτήσεις γα να πας στην πόλη των εν δυνάμει συντρόφων. Και γνωρίζεις νέο κόσμο,

όμορφους καινούριους ανθρώπους που μπορείς να φανταστείς να περνάτε χρόνο μαζί, ανθρώπους που δε θα ήθελες να κοιτάξεις ποτέ, αλλά ως μόνος ξεκίνησες να παρατηρείς τριγύρω, ανθρώπους με το όνομα του/της πρώην που μόλις το ακούς θέλεις να τους δώσεις χαστούκι στο μέτωπο και να τους πεις ‘Φίλε, έχασες ήδη!’ και ανθρώπους που θα δεχτείς να βγείτε.

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν εξασκήσει το άθλημα πολλές φορές, αλλά ακόμη και γι’ αυτούς το πρώτο ραντεβού έχει σημασία. Και άγχος. Έχεις σκεφτεί από πριν τι θα πεις, πρώτη ερώτηση, ρεζέρβα ερώτηση πιθανά θέματα συζήτησης, αντιδράσεις σε διαφορετικές απόψεις και έχεις κάνει σκονάκι ατάκες άμα δεν υπάρχει πλέον κάποιο θέμα συζήτησης. Και μετά, όπως στην εξεταστική όταν έχεις διαβάσει καλά, σε πιάνει πανικός. ‘Δε θα αρέσω, έχω πλύνει τα δόντια μου; Αποσμητικό; Ντους; Τσεκ, τσεκ, τσεκ’ ! Η πιο διαδεδομένη όμως διαδικασία είναι η τσίχλα που μασάς λίγο πριν βρεθείς στο σημείο συνάντησης, την ώρα που φτιάχνεις το μαλλί ή το πουκάμισο, αγοράζεις την τσίχλα από το περίπτερο και την πετάς το προηγούμενο ακριβώς δευτερόλεπτο πριν μπεις στο οπτικό του πεδίο. Μερικοί μάλιστα την κρατάνε καθ όλη την διάρκεια του ραντεβού για να δώσουν μία μίξη καφέ/μπύρας και δυόσμου στο πρώτο φιλί (;).

Και αισίως, μετά το παραλίγο κατούρημα, έρχεται η στιγμή που βγαίνεις στην σκηνή όλα θα πάνε καλά… Όλα θα πάνε καλάά…; Οι ειδήμονες φίλοι σου θα φανούν υπερβολικοί με τις καταστροφολογικές ιστορίες τους, αλλά με το πέρασμα των εμπειριών η υπερβολή θα αρχίσει να φαίνεται λογική, ίσως και συνήθεια. Υπάρχουν τα ραντεβού που λατρεύεις την εμφάνιση του άλλου, αλλά δεν υπάρχει καμία χημεία μεταξύ σας, τα ραντεβού που συνειδητοποιείς πόσο θέλεις τον απέναντί σου σαν κολλητό και μόνο, αυτά που κολλάς και την επόμενη μέρα τον βλέπεις με διαφορετικό ραντεβού, αυτά που δε θέλεις να πληγώσεις τον άλλον και, με τον καιρό, αυτά τα ραντεβού που βγαίνεις επειδή δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο το σκ, δεν έχεις λεφτά και ξέρεις ότι θα σε κεράσουν, οι φίλοι σου σε πιστολιάζουν για σινεμά, θέλεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο άτομα ή είναι εύκολη και θα σε καλέσει να ανεβείς στο σπίτι.

Καλώς ή κακώς τα ραντεβού είναι μία από τις κύριες ασχολίες των αδέσμευτων, από αυτούς που ψάχνουν τον έρωτα εώς αυτούς που θέλουν να έχουν απλά ένα ερωτικό παιχνίδι στο πρόγραμμά τους. Είναι μία πρόκληση κάθε φορά γιατί κάθε επόμενο ραντεβού είναι ένας καινούριος άνθρωπος που θα αποφασίσεις άμα θέλεις να κρατήσεις στη ζωή σου ή όχι. Ίσως σαν τις καινούριες φιλίες στο πρώτο έτος, ένας μικρός φόβος που όμως ξέρεις ότι έχεις ανάγκη και πάντα λατρεύεις τις προοπτικές για κάτι καλύτερο και όμορφο.

Δ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα