9 μύθοι της φοιτητικής ζωής

Αγαπητέ μελλοντικέ φοιτητή,
Aρχίζει επίσημα και η νέα σου ζωή που περίμενες τόσο καιρό βεβαίως, βεβαίως. Υπάρχουν πολλοί αστικοί μύθοι γύρω από αυτό το θέμα. Επειδή όμως, δεν θέλω να σε απογοητεύσω άδικα πάρε μια ιδέα:
«Ξέχνα φίλε μου, το πρωινό ξύπνημα»Ναι, εν μέρη είναι μια μεγάλη αλήθεια. Τα κακά νέα είναι ότι σε κάποιες σχολές υπάρχουν και εκείνα… τα…υποχρεωτικά μαθήματα, που ξεκινάνε στις 8 και στις 9 το χάραμα. Σύμφωνα με τον νόμο του Μερφυ, εσύ
θα είσαι σε μια από αυτές τις σχολές!
«Καλή παρέα να υπάρχει και όλα τ’ άλλα έρχονται»Μη πέσεις –και εσύ- σ αυτή τη παγίδα! Δεν λέω, η παρέα είναι πολύ σημαντικό αλλά τι να το κάνεις αν περάσεις στην Άνω Βρυσούλα και δεν υπάρχει τίποτα του γούστου σου; Θα φας τα λεφτά σου στα λεωφορεία για τη κοντινότερη πηγή ζωής!
«Φιλαράκι, δεν θα διαβάζεις καθόλου. Μόνο στην εξεταστική»Ακόμα μια μεγάλη αλήθεια, ξέχνα το διάβασμα, θα διαβάζεις μόνο στην εξεταστική… Αλλά για το πόσο θα διαβάσεις, κανένας ποτέ δεν μίλησε …
για εκείνες τις 300 σελίδες, ένα βράδυ πριν δώσεις! Να και τα πακέτα με τα τσιγάρα, να και τα delivery, οι καφέδες…
«Θα γνωρίσεις κόσμο…»…Άρα θα περνάς καλά; Όχι! Είναι κάτι αντίστοιχο με την «καλή παρέα», που αναφέραμε παραπάνω. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις μόνος και οι παιδικοί-καλοί σου φίλοι δεν θα είναι εκεί πάντα, όπως ήταν μέχρι χθες στο σχολείο! That’s life.. «Τίτλοι τέλους στη μεγάλη σου αγάπη»Μπορεί στο σχολείο να μοιάζατε με ζευγάρι της Lacta… αλλά περάσατε σε διαφορετικές πόλεις (ή και όχι) και εκεί πάντως, σίγουρα θα γνωρίσεις νέα άτομα που θα σε γοητεύσουν τα ενδιαφέροντα τους.
Ακόμα και να μην είχες ποτέ σχέση, ετοιμάσου να κάνεις τη πρώτη σου, την οποία ούτε που θα τη φανταζόσουν…
«Θα ξεφύγω από τον έλεγχο των γονιών μου»Μπορεί.. αν ήσουν φοιτητής πριν 10 χρόνια. Πλέον με τα κινητά, το facebook, το instagram και τα άλλα μέσα παρακολούθησης πολύ αμφιβάλω!
«Ο καθηγητής μου!»Ξέχνα τον Κύριο Γιώργο που σου έκανε αρχαία και τον θαύμαζες για τις γνώσεις του… μην ψάχνεις για μέντορες, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια!
«Οι φοιτητές κάνουν σεξ»Το έχασες φίλε μου το παιχνίδι. Σίγουρα ένας φοιτητής έχει χώρο και άφθονο χρόνο για να κάνει σεξ, αυτό δεν σημαίνει ότι: αρέσει, ρίχνει εύκολα γκομενάκια, και ότι από το ένα κρεβάτι σηκώνεται και πέφτει στο επόμενο!
«Θα τη τελειώσω τη σχολή στα 4 και θα βρω δουλειά αμέσως»No comments. Απλά μη το πεις και παραέξω!
Νατάσσα Like the life
Keywords
Αναζητήσεις
φοιτητης, τα κλισε της φοιτητικής ζωης
Τυχαία Θέματα