5 Συμβουλές για drama-free σχέσεις στην #exetastiki

Γράφει η Γεωργία Μυστριώτη
Και όμως το έχεις παρατηρήσει: δε συγκεντρώνεσαι στο διάβασμα είτε γιατί κάνεις σενάρια στο μυαλό σου επειδή το αγόρι σου δε σήκωσε το τηλέφωνο είτε γιατί η κοπέλα σου το σήκωσε τσαντισμένη λέγοντας ότι την διέκοψες από το διάβασμα και σου το κλείνει στα μούτρα. Επειδή το τελευταίο πράγμα που θες στην εξεταστική είναι οι καβγάδες, διάβασε προσεκτικά. Πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία!
Καλή συνεννόησηΜπορεί εσύ να προτιμάς να διαβάζεις μέχρι το απόγευμα και να μην ανέχεσαι να χτυπάνε τα τηλέφωνα, ενώ
ο δικός σου να προτιμά να διαβάζει το βράδυ, όταν ούτως ή άλλως έχει ησυχία. Μπορεί όμως και να έχεις σύντροφο που να μην ξέρει τι εστί εξεταστική, αλλά να δουλεύει διαφορετικές ώρες από εκείνες τις οποίες διαβάζεις, οπότε εκεί χρειάζεται έξτρα προσοχή. Βρείτε την χρυσή τομή στις ώρες επικοινωνίας, έτσι ώστε να μιλάτε απρόσκοπτα ο ένας στον άλλο.
Αφήστε τις ζήλειεςΔεν είναι η εποχή για να ασχοληθείς με κρίσιμα ερωτήματα του τύπου «πού πάει η σχέση μας;» ή να κάνετε σκηνές ζήλιας στον δικό σου επειδή του άρεσε μια φοιτήτρια που ήρθε να δώσει μάθημα (guilty as charged… now I know better!) ή του φάνηκε ωραία μια επιτηρήτρια. Ακόμα και αυτού του είδους τα κοιτάγματα είναι μια προσωρινή ανακούφιση από το γενικότερο άγχος. Μιλήστε ξεκάθαραΔεν είναι η ώρα για παρεξηγήσεις. Ξέρω, οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη και οι άντρες από τον Άρη. Όμως, τελικά, όλοι στον πλανήτη Γη είμαστε, οπότε έχουμε παρόμοιους τρόπους επικοινωνίας. Εν τούτοις, μη διστάζετε να διατυπώνετε την απορία σας αν δεν καταλάβατε κάτι που λέει ο σύντροφός σας, αντί να παρεξηγείτε και να δημιουργείται χαμός από το τίποτα.
Σεβαστείτε τους τρόπους εκτόνωσηςΕσύ γουστάρεις να βλέπεις Game of Thrones ή να πας για μια μπύρα με τα φιλαράκια σου. Αυτή μπορεί να γουστάρει να ακούει Adele ή να μιλήσει με τις φίλες της. Οπότε αφήστε ο ένας στον άλλο την ευκαιρία να περάσει λίγο χρόνο με τον εαυτό του και αν θέλετε να… εκτονωθείτε παρέα, ακόμα καλύτερα! Πάνω από όλα, να είστε φίλοι μεταξύ σας!Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο όταν χάνει το κουράγιο του και κάνετε σχέδια για μετά την εξεταστική. Να χαίρεστε ο ένας για την επιτυχία του άλλου, ακόμα κι αν ο ένας από σας περάσει περισσότερα μαθήματα από τον άλλο, και κλάψτε παρέα αν δείτε εκείνο το καταραμένο 4 ή 4.5. Αν ο σύντροφός σου δεν έχει σχέση με εξεταστικές, ευχαρίστησέ τον για την υπομονή που έδειξε στη δύσκολη αυτή φάση και να είσαι βέβαιη πως εκτός από έναν πιστό σύντροφο, έχεις έναν πολύ καλό φίλο!
Keywords
Τυχαία Θέματα