Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

16:59 13/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στην Κρήτη, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Δ.ΥΠ.Α και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Θα ακολουθήσει η συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία

στις 17 Απριλίου, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της σεζόν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό διεκδικεί την έναρξη των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, από το υπουργείο Τουρισμού, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να την παρακολουθήσουν απρόσκοπτα ακόμα κι αν έχει ξεκινήσει η σεζόν.

Σημειώνεται πως μεγάλη μερίδα των ξενοδόχων αντιτίθεται στην σχολή μετεκπαίδευσης, καθώς ο εμπειρικός εργαζόμενος αποκτά υπαλληλική ιδιότητα και πτυχίο το οποίο αμείβεται με επίδομα σπουδών 10% βάση της ΚΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας.

Επιπλέον αιτήματα αποτελούν:

Η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδαΗ επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην 20ετίαΗ απονομή του επιδόματος μητρότητας και στις εποχικά εργαζόμενεςΗ καθολική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που έχουν κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτικές από το υπουργείο ΕργασίαςΗ στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την άμεση εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίαςΗ προστασία των εργαζομένων από παράλογες εργοδοτικές απαιτήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
xekinoun-kinitopoiiseis-oi-ergazomenoi-ston-tourismo.htm
Τυχαία Θέματα