Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ: Ξενάγηση σε στελέχη του κλάδου ΟΕΥ

14:14 3/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ υποδέχθηκε 15 στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, στις εγκαταστάσεις της στη Μεταμόρφωση Αττικής, με πρωτοβουλία του ΣΕΒ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας, τα στελέχη του κλάδου ΟΕΥ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επιτυχημένη πορεία των 90 και πλέον χρόνων που διαγράφει η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, μια αμιγώς

ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την επένδυση στην καινοτομία, δραστηριοποιείται σε 20 κατηγορίες ζυμαρικών, τόσο επώνυμων με το brand ΗΛΙΟΣ όσο και μέσω συνεργασιών με αλυσίδες λιανικής ή διανομής, έχοντας αποσπάσει περισσότερα από 80 βραβεία διεθνώς.

Η παρουσία της σε περισσότερες από 30 χώρες και στις 5 ηπείρους, συνθέτουν το δυναμικό εξαγωγικό προφίλ της βιομηχανίας, με τις εξαγωγές της να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση από το 5% του ετήσιου τζίρου της πριν 5 χρόνια, στο 20% για το 2022, στοχεύοντας στην περαιτέρω εδραίωση σε ήδη υφιστάμενες αγορές όσο και στην ανάπτυξη νέων αγορών του εξωτερικού.

Μετά την εισήγηση της Διευθύνουσας Συμβούλου, κας Αθανασίας Δάκου, ακολούθησε λεπτομερής ξενάγηση και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ζυμαρικών στους παραγωγικούς χώρους της πιστοποιημένης μονάδας της ΗΛΙΟΣ, από τον Διευθυντή Εργοστασίου, κ. Μάριο Ευσταθίου, Phd. Η εταιρία διαθέτει 3 αυτοματοποιημένες γραμμές με δυναμικότητα 29.000 τόνων τελικού προϊόντος ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΗΛΙΟΣ είναι η μοναδική επιχείρηση του κλάδου στην Ελλάδα, που στις εγκαταστάσεις της παράγει ζυμαρικά σε φωλιές (π.χ. ταλιατέλλες και φιδέ). Επιπλέον, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, είναι η πρώτη βιομηχανία ζυμαρικών διεθνώς και η πρώτη ελληνική εταιρία, που σε επιλεγμένα προϊόντα της αποδόθηκε το Clean Label Project PurityAward,  αφού αναγνωρίστηκαν για την καθαρότητά τους από χημικές ουσίες συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων, υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα και χημικών πλαστικοποιητών από τον οργανισμό Clean Label Project. Το Clean Label Project Purity Award αποτελεί μια διάκριση ως αποτέλεσμα ελέγχου και αξιολόγησης των προϊόντων για 400 ουσίες και συστατικά που ποτέ δεν αναγράφονται σε μια διατροφική επισήμανση. Στις ουσίες αυτές περιλαμβάνεται πλήθος χημικών ουσιών επικίνδυνων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.   

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κυρία Αθανασία Δάκου, σε συνέχεια της επίσκεψης, δήλωσε «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στις εγκαταστάσεις μας τους Οικονομικούς Διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών όπου μεταξύ άλλων παρουσιάσαμε τη θέση μας στη Διεθνή αγορά καθώς και τους μελλοντικούς μας στόχους. Αναπτύχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου αναδείχθηκαν οι διεθνείς προκλήσεις για τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, οι γενικές αλλά και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των παγκόσμιων αγορών.

Παράλληλα, τέθηκαν οι βασικές αρχές ώστε με την κοινή και συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών των επιχειρήσεων και των στελεχών των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και με την αρωγή της Β1 Δ/νσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ, να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα στην εξωστρεφή μας προσπάθεια ως χώρα, ώστε ακόμη περισσότερα Ελληνικά προϊόντα με ‘διεθνές διαβατήριο’ να αναπτυχθούν και να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές.

Η βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στις αγορές του εξωτερικού, ανταποκρινόμενη τόσο στις απαιτήσεις των αγορών αυτών όσο και στην ανάγκη προώθησης των Ελληνικών προϊόντων παρουσιάζοντας μοναδικά – καινοτόμα προϊόντα ενώ παράλληλα, δημιουργεί προϊόντα και κατηγορίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ανθρώπων και κάθε αγοράς-στόχου. Η συνεισφορά των στελεχών των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων οφείλει να είναι συστηματική και ουσιώδης για την ανάπτυξη της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Με σύμμαχο τα στελέχη των Γραφείων ΟΕΥ στοχεύουμε στη συνεχή ανάπτυξή μας με τοποθέτηση των καινοτόμων προϊόντων μας σε όλο και περισσότερα σημεία στον παγκόσμιο χάρτη».

Σημειωτέον, ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων εργασίας που διοργανώνουν από κοινού ΣΕΒ και Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την εποικοδομητική συνεργασία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο εξωτερικό εμπόριο

Keywords
Αναζητήσεις
viomichania-zymarikon-ilios-xenagisi-se-stelechi-tou-kladou-oef.htm
Τυχαία Θέματα