Βγήκαν οι αγοραστές στο ΧΑ – Η αγορά «κράτησε» βραχυχρόνιες στηρίξεις

20:45 12/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αγοραστές που βρήκαν ευκαιρίες «τοποθετήσεων» έβγαλε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις μεγάλες πωλήσεις βραχυχρόνιων παικτών και τις εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, ενώ η αγορά όχι μόνον δεν υποχώρησε αλλά «κράτησε» για την ώρα και τις σημαντικότερες βραχυχρόνιες στηρίξεις, παραμένοντας όμως σε φάση αβεβαιότητας, που ευνοεί μεταβλητότητα και κινήσεις για έμπειρους και πληροφορημένους.

Παρά τον αυξημένο τζίρο (που ήταν μεγαλύτερος από της Δευτέρας αν αφαιρεθούν οι τυφλές συναλλαγές του rebalancing), με 201,4 εκατ.

ευρώ, οι πωλήσεις απορροφήθηκαν, αφού οι έμπειροι επωφελήθηκαν. Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές με πακέτα αξίας 30,4 εκατ. ευρώ κυρίως σε Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, επιβεβαίωσαν ότι οι αναδιατάξεις χαρτοφυλακίων συνεχίζονται αλλά και την ύπαρξη μεγάλων αγοραστών.

Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης η μετοχή της Eurobank η οποία πωλήθηκε ξανά «αγρίως» χωρίς rebalancing παρά το γεγονός ότι έχει το πιο ισχυρό σενάριο αύξησης κερδών και διαφοροποιημένων εσόδων από τρεις αγορές, στον τραπεζικό κλάδο. Η άλλη ισχυρή του κλάδου, η Εθνική, ίσως επειδή τα μεγέθη ήταν υπερθετικού βαθμού επανήλθε πάνω από τα 7 ευρώ με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
που έγινε νωρίς κι έδωσε την ευκαιρία από τα χαμηλά των 6,82 ευρώ στις 11:05 μίας συνεχούς ανάβασης μέχρι τη λήξη.

Χάρη στην Εθνική, τον ΟΤΕ, τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, το Μυτιληναίο, το ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»), τις Jumbo και Coca-Cola, ξεπέρασε το ελαφρώς αρνητικό πρόσημο της Πειραιώς και την πτώση σε Eurobank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Καλή εικόνα είχε η μετοχή της Πειραιώς, που έβαλε «στοπ» στα 3,87 ευρώ και και γρήγορα πριν τις 12:00 άρχισε τον ανήφορο επανερχόμενη στα 3,99 ευρώ ένα λεπτό κάτω από το placement, ώστε οι «απατημένοι» που ήθελαν περισσότερο «μαλλί» από όσο άντεχαν, να φύγουν σχεδόν στα λεφτά τους αν το θέλουν και... φρεσκαρισμένοι χωρίς να είναι κουρεμένοι.

Μετά τις 11:30 και το χαμηλό στις 1.386 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε να ανηφορίζει. Πέρασε σε θετικό έδαφος πριν τις 12.30 και δεν ξανακοίταξε πίσω, ενώ οι αγοραστές «φόρτωναν» μετοχές με την ησυχία τους. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με άνοδο 0,33% στις 1.395.86 μονάδες. Συνολικά η συνεδρίαση ήταν ανοδική για το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό με 57 ανοδικές μετοχές και 45 να υποχωρούν.

Keywords
Αναζητήσεις
vgikan-oi-agorastes-sto-cha--i-agora-kratise-vrachychronies-stirixeis.htm
Τυχαία Θέματα