Το συμβόλαιο θανάτου του Καραϊβάζ εκτιμάται ότι κόστισε 300.000 ευρώ – Το ιστορικό και τα άρθρα του

20:53 1/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητήθηκε η συνδρομή της Europol από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να «σπάσουν» τις συνομιλίες που έκαναν οι εμπλεκόμενοι, μέσω διαδικτύου. Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα -δύο αδέρφια 40 και 48 ετών τα οποία απολογούνται την Τετάρτη ενώ αναζητούνται ακόμα δύο φυσικοί αυτουργοί, αλλά και το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία.

Την ίδια ώρα οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα κίνητρα της δολοφονίας και τον ηθικό αυτουργό ενώ εξετάζεται και η σύνδεσή τους με τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι. Πληροφορία

που όσο περνάνε οι μέρες δείχνει να έχει μεγάλο βάρος καθώς μπορεί να αποκαλύψει τη σύνδεση των φερόμενων ως δραστών με ανθρώπους της νύχτας.

Ψάχνουν το κατάστημα που αγοράστηκαν τα κινητά «μιας χρήσης»

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου υπεύθυνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο κατάστημα είχαν αγοραστεί κάρτες sim από άτομο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών και το οποίο αναφέρεται στη δικογραφία για τη δολοφονία Καραιβάζ, χωρίς όμως σε αυτή την περίπτωση να είναι κατηγορούμενος. Ο υπεύθυνος του καταστήματος φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις και με άτομο που μνημονεύεται στη δικογραφία αλλά δεν είναι κατηγορούμενος.

Όπως έγινε γνωστό οι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση κάτι που προκύπτει από την προσπάθεια του 40χρονου να δημιουργήσει άλλοθι για το πώς βρέθηκε το φορτηγάκι της εταιρείας που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή της δολοφονίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, λίγο πριν τη σύλληψή του ο 40χρονος συνομιλεί με τη μητέρα του επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν του αδερφού του στον Άλιμο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γνώριζε ότι μπορεί να παρακολουθείται το τηλέφωνό του και προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου εκτιμάται ότι κόστισε 300.000 ευρώ, ενώ η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ κινείται σε κοντινή λογική. Δήλωσε πως «τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά».

Η ίδια δήλωσε ακόμα πως «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο ‘άρχοντας της νύχτας’. Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες». Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως ο δημοσιογράφος διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με τους Μάλαμα και Παπαχρήστου (σ.σ.ο πρώην αστυνομικός Σπύρο Παπαχρήστου, ήταν κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Πατέρα και υπεύθυνος ασφαλείας της ευρύτερης οικογένειας Λάτση, ενώ φέρονταν ως ο Ταμίας της Greek Mafia, την θέση του πήρε ο Μάλαμας.) που συμμετείχαν στο κύκλωμα της Greek Mafia και δολοφονήθηκαν πριν τον Γ. Καραϊβάζ (Πρώτα ο Παπαχρήστου, μετά ο Μάλαμας, ο οποίος μάλιστα φυλάσσονταν από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας). Στην ίδια υπόθεση εντάσσεται και η δολοφονία Στεφανάκου. Μετά από αυτές τις δολοφονίες (Μάλαμα και Παπαχρήστου) ο δημοσιογράφος άρχισε να μιλάει πιο ανοιχτά για το κύκλωμα αστυνομικών και μαφίας, πράγμα που οδήγησε στην δολοφονία του.

Βέβαια τι άλλο να πει κανείς που δεν το είχε πει ο ίδιος ο Καραϊβάζ:

#Καραιβαζ μιλαει για συνδεση μαφιας-πολιτικων κ εκτελεστες της #ΕΛΑΣ … τοτε η εισαγγελια δεν εβλεπε τπτα αξιοποινο προς διερευνηση… #κυβερνηση_συμμορια pic.twitter.com/L7km4h0zQ0

— ANDy° (@NikolaosANDREA2) April 11, 2021


Περισσότερα σχετικά άρθρα του Γιώργου Καραϊβάζ σχετικά με την υπόθεση.

Πηγές: ΕΡΤ, Mega.

Keywords
Τυχαία Θέματα