Το «μεγαλείο» της φετινής ΔΕΘ, η σταθερότητα και ο εκλογικός νόμος, και η συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό… «έκπληξη»

10:17 9/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

«Φέτος η διοργάνωση της ΔΕΘ θα θυμίσει παλιές καλές εποχές», τόνισε σε συνέντευξή του στο GOV NEWS ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, καταγράφοντας σε απόλυτο βαθμό τα όσα θα διαδραματισθούν φέτος στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από δύο ολόκληρα

χρόνια πανδημίας η φετινή ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της με ένα εντυπωσιακό sold out στους χώρους που διαθέτει η Έκθεση για τα περίπτερα των επιχειρήσεων.

«Δεν πέφτει καρφίτσα», τονίζουν χαρακτηριστικά στην στήλη μας στελέχη των διοργανωτών.

Πάνω από χίλιες επιχειρήσεις έχουν «στήσει» περίπτερα και διαφημίζουν την «πραμάτεια» τους.

Και η φετινή ΔΕΘ, εκτός των άλλων, θα έχει την «χρυσόσκονη» που αφήνει πίσω της η τιμώμενη χώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δει είναι και λίγο ο πανίσχυρος υπουργός οικονομίας των ΗΑΕ, μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη της Αραβικής χώρας και πανίσχυρους επιχειρηματίες να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και να «κλείνουν» δουλειές πολλών δισ. ευρώ με Έλληνες επιχειρηματίες.

Μονάχα το γεγονός πως η ΔΕΘ φέτος αποκτά την χαμένη της λάμψη και θα αποτελέσει το κέντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας για χιλιάδες επιχειρηματίες παγκοσμίου βεληνεκούς, αρκεί για να τονωθεί η ψυχολογία στην ελληνική αγορά, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα.

Μάλιστα, παράγοντες της ελληνικής αγοράς, υπογραμμίζουν με έμφαση στη στήλη μας ότι φέτος στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν μεγάλα deal που θα φέρουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εμείς από την πλευρά μας να πούμε «πάντα τέτοια, τα χρειάζεται η χώρα μας».

Η επιβεβλημένη σταθερότητα και ο εκλογικός νόμος

«Άνοιξε» για τα καλά και πάλι το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Η σταθερότητα που επιβάλλεται να υπάρξει στην χώρα μας μέσα σε ένα τόσο ασταθές διεθνές περιβάλλον καθιστά απολύτως αναγκαία μια κυβέρνηση ισχυρή που θα μπορεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.

Σε αυτό το πλαίσιο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και διακομματικοί πολιτικοί παράγοντες του τόπου, επισημαίνουν ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα πρέπει να αναδείξουν μια αυτοδύναμη σταθερή κυβέρνηση.

Επομένως, όπως επισημαίνουν, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον εκλογικό νόμο ώστε η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα να επιτευχθεί με ένα ποσοστό που θα προσεγγίζει το 36%.

Να σημειωθεί ότι με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο στις δεύτερες κάλπες το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να αγγίξει το 38%, στόχος πολύ δύσκολος.

Όσοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, σημειώνουν ότι αποτελεί μονόδρομο η αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς η περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας «κάηκε» μετά την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη κάποια οριστική απόφαση, αλλά το σκέπτεται πλέον πολύ σοβαρά να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Πολλοί μάλιστα δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός πως κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της ΝΔ βγαίνουν δημόσια και μιλούν για επιβεβλημένη αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς στην χώρα απαιτείται σταθερότητα εν μέσω της τεράστιας ενεργειακής κρίσης και των γεωπολιτικών αλλαγών που έφερε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως μαθαίνει η στήλη στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο θέμα και αναμένεται να δώσει στίγμα των προθέσεών του.

Η συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό… «έκπληξη»

Εκεί που λες πως τα έχεις ακούσει όλα σου έρχεται μια είδηση και σε αφήνει «σύξυλο».

Ο λόγος για τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο της αριστεράς αναφορικά με την περίπτωση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη της αριστεράς πιέζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να δώσει τα χέρια με τον Αλέξη Τσίπρα και να πορευτούν μαζί για να επικρατήσουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έπεσε και ένα όνομα από το παρελθόν για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και να καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα σε περίπτωση νίκης.

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου…

Όπως μαθαίνουμε, όσοι βρίσκονταν στην συγκεκριμένη σύσκεψη μόλις άκουσαν το όνομα του Γιώργου χαμογέλασαν με νόημα, καθώς αρχικά νόμιζαν πως οι συνομιλητές τους τους έκαναν «πλάκα».

Όταν όμως κατάλαβαν ότι μιλούσαν σοβαρά, με όσο το δυνατόν πιο διακριτικό τρόπο, απέφυγαν να μπουν καν σε αυτή την συζήτηση.

Να σημειωθεί, ότι δημόσια ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τονίσει πως δεν θέλει για πρωθυπουργού τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη κορυφαία στελέχη δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επισημαίνουν, «στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και όχι να συνεργαστεί μαζί του».

Keywords
Τυχαία Θέματα