Το Ισραήλ θα προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στη νότια Λωρίδα της Γάζας

19:03 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Παρά τις εκκλήσεις από τον ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) και πολλών κρατών του πλανήτη να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να υπάρξει κατάπαυση πυρός, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσουν χερσαία έφοδο στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ακόμα και αν δεν έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, που τους έχουν ζητήσει να μην προχωρήσουν

σε μια τέτοια κίνηση. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου συνομίλησε μαζί του για το ενδεχόμενο χερσαίας εφόδου στην πόλη της Ράφα, όπου έχουν μετατοπιστεί περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι. Μετά τις συζητήσεις ο Νετανιάχου υποστήριξε πως η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να νικηθεί η Χαμάς και οι δυνάμεις που την υποστηρίζουν. Όπως ανέφερε προς τον Μπλίνκεν «ελπίζω να σας έχουμε στο πλευρό μας σε αυτό, αλλά εμείς θα προχωρήσουμε ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί».

נפגשתי היום עם מזכיר המדינה בלינקן. אמרתי לו שאני מאוד מעריך את העובדה שיותר מחמישה חודשים אנחנו עומדים יחד במלחמה נגד החמאס. אמרתי לו גם שאנחנו מכירים בצורך לפנות את האוכלוסייה האזרחית מאזורי המלחמה וכמובן לדאוג גם לצרכים ההומניטריים ואנחנו פועלים לשם כך.

אבל גם אמרתי שאין לנו… pic.twitter.com/Fd69owl0o4

— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) March 22, 2024

Ωστόσο, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως είναι αντίθετος ως προς αυτό το ενδεχόμενο, που μπορεί να απομονώσει ακόμα περισσότερο το Ισραήλ από την παγκόσμια κοινότητα. 

Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, μια στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα «κινδυνεύει να σκοτώσει περισσότερους αμάχους. Κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερο χάος στην ανθρωπιστική βοήθεια. Κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο και να θέσει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και τη θέση του»

Keywords
Αναζητήσεις
to-israil-tha-prochorisei-se-chersaia-epithesi-sti-notia-lorida-tis-gazas.htm
Τυχαία Θέματα