Το emea.gr στην παρουσίαση της Volotea – Νέα δρομολόγια προς Νάπολη, Βρέστη και Σπλιτ

Με αφορμή τα νέα δρομολόγια της εταιρείας Volotea, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε η στρατηγική της εταιρείας σε θέματα βιωσιμότητας, το προφίλ των επιβατών της, καθώς και τα νέα σχέδια της. 

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές με μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τους τρεις νέους

προορισμούς της από την Αθήνα. Ο λόγος για την Νάπολη στην Ιταλία, τη Βρέστη στη Γαλλία και το Σπλιτ στην Κροατία. 

Σημειωτέον, ότι η Volotea, η οποία ξεκίνησε τη Βάση της στην Αθήνα το 2018 με δύο αεροσκάφη (Airbus 319 με 156 θέσεις το καθένα), είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών χάρις στις  3.800 πτήσεις που διατίθενται αυτή τη στιγμή, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αύξηση του πτητικού έργου κατά 23% σε σχέση με το 2022.

Στα νέα δρομολόγια θα συνδέουν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τη Νάπολη, όπου θα προσφέρονται πάνω από 23.600 θέσεις σε 132 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, τις Πέμπτες και τις Κυριακές· το Σπλιτ, με προσφορά περίπου 12.850 θέσεων σε 148 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, την Τετάρτη και την Κυριακή· και τη Βρέστη, διαθέτοντας πάνω από 20.000 θέσεις σε περισσότερες από 100 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, τις Τρίτες και τα Σάββατα. Η αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει τον στόλο των δύο αεροσκαφών της στη βάση της Αθήνας, εξασφαλίζοντας σταθερές τοπικές ευκαιρίες εργασίας με προσωπικό 80 άμεσων εργαζομένων και πάνω από 450 έμμεσων εργαζομένων για το επόμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία συνόψισε επίσης τις επιδόσεις της για το 2023, το οποίο αποτέλεσε την 5η επαίτειο από την έναρξη λειτουργίας της βάσης της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους – ορόσημου, η Volotea γιόρτασε το επίτευγμα μέσα στον Αύγουστο της μεταφοράς 2 εκατομμυρίων επιβατών, από την έναρξη των πτήσεων στο ΔΑΑ το 2015. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο φέτος, η Volotea έχει πραγματοποιήσει πάνω από 4.200 πτήσεις από την Αθήνα, αύξηση 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνδέσεων προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκάμηνης περιόδου, η Volotea μετέφερε περίπου 600.000 επιβάτες προς και από την Αθήνα, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αύξηση 99% σε σύγκριση με το 2018, όταν η εταιρεία ξεκίνησε τη βάση της στην Ελλάδα. Επιπλέον, η εντυπωσιακή κάλυψη των θέσεων σε ποσοστό 95% από την αρχή του έτους αντανακλά τόσο την επιχειρησιακή επιτυχία, όσο και την υψηλή εμπιστοσύνη των επιβατών προς τη Volotea ως προτιμώμενης εταιρείας, κάτι το οποίο στοιχειοθετείται ακόμα περισσότερο από τον υψηλό δείκτη προτίμησης που έχει η εταιρεία από τους πελάτες της – άνω του 90%, ειδικά μεταξύ των μελών του προγράμματος εμπιστοσύνης της εταιρείας, «Megavolotea».

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ξεκίνησε την παρουσίαση με αναφορά στο προφίλ πελατών – επιβατών της Volotea. Σχετικά με τους Έλληνες επιβάτες, το 73% χρησιμοποιεί την εταιρεία για πτήσεις εσωτερικού, κυρίως για διακοπές (46%). Η πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί το website της εταιρείας για αγορά εισιτηρίων και επίσης η πλειοψηφία ταξιδεύει κατά ζευγάρια (48%).

H Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε στην ελληνική αγορά, και ειδικότερα στην Αθήνα». Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Rebasti στο ότι η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύεται από τη συμφωνία κοινού κωδικού πτήσεων που υπογράφηκε το 2021 με την AEGEAN. Χάρις στη συμφωνία αυτή, και οι δύο αεροπορικές επεκτείνουν το δίκτυο και το προϊόν τους, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένο αριθμό πτήσεων κοινού κωδικού μέσω των δικών τους δικτύων πώλησης. 

Μεγάλη βαρύτητα δίνει η εταιρεία και στο θέμα της βιωσιμότητας όπου έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την μείωση των εκπομπών αερίων. Τρεις βασικές ενέργειες είναι ότι άρχισε να χρησιμοποιεί sunstainable aviation fuels (SAF), επενδύει σε εταιρεία για την κατασκευή του πρώτου της ηλεκτρικού αεροπλάνου, ενώ η σημαντικότερη ενέργεια είναι ότι πραγματοποιεί μόνο απευθείας πτήσεις. 

Keywords
Αναζητήσεις
to-emeagr-stin-parousiasi-tis-volotea--nea-dromologia-pros-napoli-vresti-kai-split.htm
Τυχαία Θέματα