Το ΧΑ φθηνότερο της Wall Street και με ισχυρές εφεδρείες

08:47 23/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο ΧΑ η Eurobank Equities έβαλε μία καλή τιμή στόχο στο Γενικό Δείκτη με περιθώρια ανόδου 20% και γιατί να μη βγει αυτό κι ακόμα παραπάνω, αν ο Dow Jones περνάει για πρώτη φορά τις 38.000 μονάδες, ένα ιστορικό ρεκόρ.

Το ΧΑ είναι πολύ φθηνότερο κι έχει ισχυρές εφεδρείες και η ίδια η Eurobank, είναι μία από αυτές, μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς και τις άλλες τράπεζες,

τη ΔΕΗ τον ΟΠΑΠ, τη Mytilineos κ.λπ.

Επίσης και ο δείκτης S&P 500 σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και έρχονται επιχειρηματικές ανακοινώσεις, κάποιες από τις οποίες θα είναι έκπληξη αν αρέσουν π.χ. η Tesla, αλλά θα έρθουν κι άλλες που θα είναι καλύτερες. Αναμένονται οι, IBM, Netflix, Intel, Abbott Laboratories, Johnson & Johnson, United Airlines κ.λπ. Έως τώρα σχεδόν το 85% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην Ευρώπη την Πέμπτη, θα είναι έκπληξη αν η ΕΚΤ θα έχει κάτι να πει, η συνεδρίαση είναι καθαρά απολογιστικού χαρακτήρα και δεν προβλέπονται αποφάσεις. Επίσης η Κριστίν Λαγκάρντ θα κρατήσει ζεστό το ζήτημα των μειώσεων επιτοκίων αλλά από τον Ιούνιο και μετά. Αυτό είναι καλό σενάριο για το ΧΑ κι ακόμα καλύτερο για όλες τις αγορές αν γίνουν οι μειώσεις αυτές.

Τα στοιχεία για την μικρή επανάκαμψη του πληθωρισμού ήταν αναμενόμενα και προεξοφλημένα από την ΕΚΤ και δεν επηρεάζουν. Άλλωστε τα στοιχεία του δομικού πληθωρισμού χωρίς τρόφιμα και καύσιμα, δείχνουν πτώση, είναι καλά. Το ζήτημα είναι τα γεωπολιτικά και κατά πόσον μπορεί να χειροτερέψουν τα πράγματα. Αλλά οι τιμές στο φυσικό αέριο τουλάχιστον, έχουν τσακιστεί μέσα στο καταχείμωνο και η επάρκεια είναι μεγάλη και μέχρι τώρα όποτε πήγαν να ανεβούν λίγο οι τιμές στο αργό έδειξαν να μπορούν να διατηρηθούν καθόλου σε υψηλά επίπεδα.

Οι επαγγελματίες συνεκτιμούν αυτά, βλέπουν τη μεγάλη ρευστότητα από το εξωτερικό και το διαγωνισμό για είσοδο στο ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας και την προοπτική αναβάθμισης του ΧΑ που προετοιμάζεται μεθοδικά και μένουν αισιόδοξοι.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-fthinotero-tis-wall-street-kai-me-ischyres-efedreies.htm
Τυχαία Θέματα