Το ΧΑ ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του!

08:02 24/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το ΧΑ κινείται αυτές τις ημέρες με βήμα σημειωτόν, αλλά δεν υποχωρεί. Όταν υπάρχουν ρευστοποιήσεις απορροφούνται και εντοπίζονται τοποθετήσεις. Έχουν γίνει αρκετές συναλλαγές μετά την Πρωτοχρονιά και οδήγησαν τις τιμές υψηλότερα επιβεβαιώνοντας την είσοδο κεφαλαίων.

Στο μεταξύ και καθώς οδεύουμε προς το τέλος του μήνα, επικρατεί έντονη δραστηριότητα με τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις να παρουσιάζουν τα νέα τους επιχειρηματικά

σχέδια.

Η ΔΕΗ εντυπωσίασε σε μία πολύ προσεγμένη παρουσίαση του νέου της πλάνου καθώς επιτάχυνε πολύ και κέρδισε χρόνο υλοποιώντας πολύ ταχύτερα τους προηγούμενους στόχους. Αμέσως έθεσε τους επόμενους.

Η πληθώρα των επιχειρηματικών νέων, δείχνει ότι η ελληνική οικονομία αποκτά καλό υπόβαθρο και οι υγιείς επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται, σχεδιάζουν, υλοποιούν και στοχεύουν όλο και υψηλότερα. Υπάρχει κάτι καλύτερο για ένα υγιές χρηματιστήριο από επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν στόχους και θέτουν τους επόμενους;

Η σκυτάλη τώρα περνά από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου οι ελληνικές τράπεζες και μεγάλες εισηγμένες έχουν οργανώσει πλήθος συναντήσεων με διαχειριστές και επενδυτικούς οίκους για να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους. Παράλληλα ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, με την Mytilineos που μετέχει στην αποστολή στη Νέα Υόρκη.

Στην παραζαλισμένη Wall Street που έχασε χρόνο τις πρώτες ημέρες της χρονιάς, με υπερβολικά στοιχήματα και προσδοκίες για μεγάλες και γρήγορες μειώσεις επιτοκίων, τα πονταρίσματα έχουν υποχωρήσει έντονα στο 40%, αλλά ο δείκτης S&P 500 συνεχίζει να κάνει ρεκόρ.

Η Wall Street, δεν ξεκίνησε καλά τις πρώτες ημέρες του 2024, αλλά ποτέ δεν έχασε τις στηρίξεις της και τώρα πήρε μπροστά. Παρά την απογοήτευση ότι οι μειώσεις επιτοκίων καθυστερούν οι μετοχές κερδίζουν έδαφος και η εικόνα έχει αλλάξει. Εδώ τα αποτελέσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι κατά κανόνα καλά. Χθες ήταν η Netflix που εξέπληξε θετικά και όχι μόνον.

Σε κυβερνητικό επίπεδο η δραστηριότητα είναι αμείωτη και είναι ενδιαφέρον ότι πολλές καλές ιδέες και ρυθμίσεις έρχονται στην επιφάνεια, είναι σαφές ότι το πρόγραμμα της χρονιάς είναι εμπροσθοβαρές, παρατηρείται επιτάχυνση. Όλα αυτά είναι θετικές ενδείξεις, ότι υπάρχει καλή και οργανωμένη προσπάθεια που θα φανεί στο ΧΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-etoimazei-tis-epomenes-kiniseis-tou.htm
Τυχαία Θέματα